• Äldre 19 Feb 21:06
    12494 visningar
    17 svar
    17
    12494

    Akrani och livet efter

    Tack Oiliv för att du delar med dig. Beklagar att du också varit med om detta. Jag var med om exakt samma sak nu för 1,5 månad sen. Akrani som upptäcktes på RUL i v 20. Börjar återhämta mig och känner mig faktiskt rätt stark mentalt. Jag har fått extra stark folsyra utskrivet, och fick instruktioner att äta en månad innan nästan graviditet. Det är ju svårt att veta när man blir gravid igen, och vi har tänkt vänta några månader innan vi försöker igen, men det kan ju bli ett "hoppsan" tidigare än så, så jag har börjat ta tabletterna.

    Jag gjorde ett ul i v 12, tyvärr upptäcktes inte akranin då. Nästa gång får jag göra kub.

    Det var vårt första barn och vi har haft ett mf tidigare. Bara att hålla tummarna att det bara varit otur och att det går bra nästa gång. Så härligt att höra din solskenshistoria <3

    Stor kram!

  • Äldre 19 Feb 21:09
    #4

    TS, du får gärna PM:a mig om du vill prata, jag har precis varit med om samma sak <3

  • Äldre 8 Mar 18:33
    #6
    Oiliv skrev 2015-03-06 23:34:10 följande:

    Jag beklagar att du också behövt gå igenom detta Fiiaaa. Skönt att du känner dig stark, förhoppningsvis har du det värsta bakom dig nu!

    Va konstigt och tråkigt att de inte upptäckte acranin hos dig på ett tidigt ul. Det sa vår läkare att man gjorde, men det är kanske beroende på hur allvarlig den är?

    Jag gjorde nup/kub gången efter. Det blev en milstolpe att checka av när allt såg bra ut där. Men ultraljud har verkligen varit dubbelt för mig efter de upptäckte acranin. Tidigare var jag väl kanske lite nervös, men mest glad. När vi sedan var med min son var det en helt annan känsla, jag var så nervös. Innan har jag varit lättad så fort jag sett det lilla hjärtat picka, nu var jag nervös för varje organ sköterskan gick igenom.

    En gåva jag tror ha fått med mig är att jag uppskattar mina barn lite extra efter denna händelsen, de är verkligen mirakel!

    Massa styrka till er! Hoppas ni plussar snart igen, att ni får må bra och att allt går vägen. Jag känner verkligen med er!


    Tack för ditt svar <3

    Jag har faktiskt tänkt så, att är det nåt man får med dig ur detta hemska så är det nog att man kommer uppskatta sina förhoppningsvis framtida barn lite extra och kanske tänka sig för två gånger innan man gnäller över småsaker. Dessutom känns det skönt att jag och min fästman verkligen tagit igenom oss detta tillsammans och är nog ännu starkare som par nu än innan.

    Vi ska också göra kub, nästa gång, förhoppningsvis fokuserar de väl lite mer på skallbenet då så vi kan få veta ifall det ser ok ut iaf. Även fast det är väldigt låg upprepningsrisk är jag redan orolig för nästa graviditet och nästa ultraljud. Lika bra att börja förbereda sig mentalt redan nu.

    Annars mår vi förvånansvärt bra faktiskt och känner oss nog snart reda att försöka igen!

    Kram
  • Äldre 17 Oct 22:30
    #9
    elinnilsson89 skrev 2016-10-17 14:18:52 följande:

    Finns någon kvar i tråden?

    Jag gjorde medicinsk abort 24/8 pga akrani. Blöder fortfarande (8 veckor på onsdag) och vill bara att min cykel ska komma igång igen så vi kan börja försöka igen..

    Hur har det gått för er?


    Jag är också kvar! Stor kram till dig, ledsen att höra att det hänt dig också. Förstår att det känns segt med så lång blödning. Jag blödde inte åtta veckor, fick tillbaka min mens efter 32 dar om jag inte minns fel (mot normala 27 dar). Kanske värt att du frågar sjukvården?

    Vi avbröt den 13/1 2015. Jättetuff tid efter avbrytandet. Den 13/12 2015 föddes vår dotter, frisk och stark. Hon är 10 månader nu och verkligen vår solstråle <3
  • Äldre 19 Oct 09:23
    #12
    Oiliv skrev 2016-10-18 20:38:33 följande:

    Fiiaaa: åh, va roligt att ni fått barn. Stort grattis!


    Tack <3 Ja känns verkligen helt fantastiskt!
Svar på tråden Akrani och livet efter