• Äldre 18 Oct 12:42
    12528 visningar
    17 svar
    17
    12528

    Akrani och livet efter

    elinnilsson89 skrev 2016-10-17 14:18:52 följande:

    Finns någon kvar i tråden?

    Jag gjorde medicinsk abort 24/8 pga akrani. Blöder fortfarande (8 veckor på onsdag) och vill bara att min cykel ska komma igång igen så vi kan börja försöka igen..

    Hur har det gått för er?


    Har inte själv genomgått det ni gjort...och beklagar verkligen allas er förlust Hjärta 


    Men ville uppmärksamma dig på att du inte borde blöda så länge...verkar som du ev kan ha rester kvar tyvärr. Jag själv fick MA i somras (fostret dog v 13) och fick starta det medicinskt. Har sen haft tre månader av hemska upplevelser...först blödde jag länge och till slut akuta blödningar, fick akutskrapas pga rester. Då hade vi ju ändå sett ett helt foster, hinner och moderkaka på sjukhuset...


    Slutade inte där, fick akuta blödningar till och från under några veckor, var sjukskriven, mer Cytotec och till slut en hysteroskopi med...Sen fick jag gå på mediciner 3,5 veckor efter sista op då det ev fanns sammanväxningar/risk för det då livmodern var skadad efter resterna och första skrapningen.
    Nu har vi äntligen fått ok att starta verkstaden igen...så väntar första äl om 8-10 dagar. 


    Så kolla upp detta snarast! Gå inte med småblödningar länge, kan vara något som behöver hjälp att åtgärdas för att ni sen ska kunna komma igång igen. Hjärta

  • Äldre 21 Oct 08:05
    #14
    elinnilsson89 skrev 2016-10-20 21:49:26 följande:

    Så skönt att läsa om er som det gått bra för efteråt! :)

    Nykär15 - jag gjorde ett VUL i mitten på september där allt såg normalt ut. Endast en liten slemhinna kvar och för övrigt såg äggstockar och livmoder fin ut. Jag ska på återkontroll och ska även då göra VUL nu på tisdag.. Hur förklarade de dina blödningar??


    Skönt de har koll på dig. De sa varje gång bara att kroppen kommer fixa det sista själv. Men räcker det sitter nån pytteliten bit som stör så kommer blödningarna fortsätta då kroppen fortsätter försöka...totalt var jag inne 15 ggr med undersökningar, akuta blödningar, två operationer, återbesök osv....var först läkare nr 6 som såg och förstod problemet, det var även hon som gjorde hysteroskoping och sen uppföljningen efter 3,5 veckor, då fick jag göra kontrast-UL när de sprutar in koksaltlösning i livmodern för att se hur den vidgas så det inte är några sammanväxningar eller skadade partier på slemhinnan. 


    Var först efter hysteroskopin jag slutade blöda helt, innan dess blödde jag i 6 veckor mer och mindre, blandat med riktigt akuta blödningar med mycket klumpar...så jag tycker det låter länge att blöda i 8 veckor..

  • Äldre 31 Oct 08:44
    #17
    elinnilsson89 skrev 2016-10-30 19:22:52 följande:

    Nykär15 skulle du vilja skriva privat till mig? Har lite frågor.


    Absolut, inboxar dig. 
Svar på tråden Akrani och livet efter