• Anonym (Man)
    Äldre 9 Feb 21:21
    36148 visningar
    104 svar
    104
    36148

    Min fru slår mig

    Min fru slår mig. Ja, min fru slår mig och jag är en man. Jag orkar inte hålla det inom mig så detta är första gången jag säger det. Min fru slår mig.

    Misshandeln har pågått länge. Det handlar inte om att jag inte är fysiskt starkare än henne. Faktum är att jag har en stor muskulös kropp och jag gymmar. Styrkan besitter jag, men mina känslor för henne gör mig svag. Jag kan inte lyfta ett finger mot henne, och när jag har försökt blir min hand svag.

    Allt började för två år sedan. Det började med att hon blev skrikig mot mig och ville agera översittare och envåldshärskare över mig. Allt hon sade skulle gälla. Som den person jag är upplevs jag vara ganska tyst. Jag viker mig för konflikter och sätter gärna andra människors behov framför mina för att undvika konflikter-så har varit fallet med min fru. Hennes överlägsenhet övergick senare till knuffar och nu är det örfilar på min kind, sparkar och hårda slag hon riktar mot mig. Hon drar mig även i håret. Slagen i sig gör egentligen inte ont-vad som emellertid skadar är att se hur den jag älskar släppt spärren för att våga rikta slag mot mig. Det fysiska läker på 5 minuter, men varje litet slag hon riktat har satt sitt hål på mitt hjärta. Jag får tåla nya hål på hjärtat dagligen. Senast idag flög hon på mig för att jag köpte fel matingridienser.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Jag älskar henne så mycket att jag inte tål att slå tillbaka. Och jag älskar henne så mycket att jag intalat mig själv att tåla hennes slag. Känns som att jag låtit mig hjärntvätta mig själv. Som man känns det oerhört jobbigt att skriva detta inlägg. Jag skäms för varje bokstav jag skriver. Skäms för att jag blir slagen av min fru. Ja, det är kanske så vi män som blir slagna känner...att vi skäms, skäms för att det är en kvinna som slår? Jag vet inte... (döm mig snälla inte för denna tanke). Oavsett om det är en man eller kvinna som slår så är detta handlande fel. Men framförallt är det fel för mig för att det är en person jag älskar. Om jag känner mig rätt kommer jag inte våga ta tag i detta genom att prata med någon jag känner. Jag kommer kanske låta det pågå istället.

    Min förhoppning är att kanske få något råd här till att börja med. Kanske någon man som blivit utsatt? Eller någon kvinna här som utsatt sin man? Eller några allmänna tips till mig?

  • Svar på tråden Min fru slår mig
  • Äldre 9 Feb 21:24
    #1

    Stackare! Usch vad jobbigt, jag förstår precis vad du menar med att du inte vill slå tillbaks. Det går bara inte, och det är både bra och dåligt. Jag hoppas ni inte har några barn iaf. För det gör det lättare att lämna. Det är det enda rådet jag har. En släkting till mig hade det exakt likadant, och han fick nog först när hon satte kniven i ryggen på honom när han sov....

  • Anonym (Motsa­tt)
    Äldre 9 Feb 21:26
    #2

    Finns det inte en manligt motsvarighet till Kvinnojouren typ mansjouren? Problemet finns ju menar jag så hjälpen borde ju finnas. Annars är det väl samma råd som till misshandlade kvinnor-lämna! Varför utsätta sig får sånt där i onödan! Det är lika lite okey oavsett vem som slår vem -våld är inte okey.

  • Anonym (Motsa­tt)
    Äldre 9 Feb 21:28
    #3

    Här är ett exempel,fanns flera så googla själv!  Gladhttp://www.mansjouren.se/

  • Äldre 9 Feb 21:31
    #4
    +1

    Du får samma råd som kvinnor i motsvarande situation, anmäl och lämna!

  • Äldre 9 Feb 21:42
    #5

    Det här måste få ett slut. Så här kan du inte ha det. Du är värd nåt bättre.

    Har du försökt prata med henne när hon inte är arg? Kräv att hon söker hjälp för sitt problem. Bryt upp för din egen skull.

  • Anonym (vera)
    Äldre 9 Feb 21:50
    #6

    Du förtjänar inte att ha det så. Du är värd att få din kärlek bemött med kärlek, inte med dominans och våld. 

    Känns det som att eftersom det (kanske) inte är någon fysisk risk för dig, att du hellre tar smärtan som hon ger i hjärtat än smärtan det skulle innebära att lämna? 

  • Äldre 9 Feb 22:12
    #7

    Får du blåmärken? Rivsår? Rodnader? Sök läkare och dokumentera! Du behöver inte berätta för läkaren varför, säg bara att du vill att läkaren dokumenterar detta för att du eventuellt kan behöva det vid ev anmälan men att du inte vill berätta mer än så just nu. Och fotografera själv både om du går till läkare och inte.

    Och sen såklart. Anmäl till polisen. Ta kontakt med mansjouren. Även kvinnorfridslinjen har chatt på kvällar och en kväll i vecken har de män som svara på chatten.

    Du behöver inte skämmas! Alla kan bli misshandlade, även män. Du är stark som skriver här. Stå på dig!

    Ta hand om dig!

    Kram

  • Äldre 9 Feb 22:15
    #8

    Nej, jag hade fel. Det var Föreningen Storasyster som hade chattfunktionen...och där handlade det mest om sexuellt våld. Men va fan, gå in dit och chatta ändå. De har ju säkerligen väödigt bra koll på andra föreningar som du kan vända dig till

  • Äldre 9 Feb 22:41
    #9

    Styrka <3


    You don't need religion to have morals. If you can't determine right from wrong, you lack empathy, not religion.
  • Anonym (Tyran­n!)
    Äldre 9 Feb 22:59
    #10

    Hej, jag förstår att det krävts mod för att skriva ner det din fru gör mot dig.

    Jag undrar hur länge ni varit gifta. Du skriver att hon agerar översittare som en envåldshärskare. Har du inte märkt något av det innan? Har det kommit plötsligt eller har din fru haft sådana tendenser tidigare? Du skriver att det började för två år sedan, men hur var tiden med henne tidigare. Har hon tagit hänsyn till dig, och det du vill förut?

Svar på tråden Min fru slår mig