• Inchth­ing
    Äldre 11 Feb 12:11
    11515 visningar
    244 svar
    244
    11515

    Tankar kring ex-dejts beteende

    Har lite tankar kring en tjej jag dejtade fram tills nyår, nu när det sjunkit in lite är jag nyfiken på om någon kanske kan svara på varför hon betedde sej och beter sej som hon just nu gör.

    Började ses båda två i början av sommaren, vi skulle mest ses som en kul grej, kontakten började med att vi började skriva på en dejtingsida och vi snackade en del om tidigare dejter, hon var sårad sen tidigare dejt och hon fick prata va sej hos mej, hon ringde också en del gånger och vad ledsen över allting som hade hänt henne.
    Hon hade varit singel i 8 månader tillbaka, hon hade då bara haft ett förhållande i 8år och det är hennes enda förhållande också och hon är då 25år, jag är 9år äldre.

    Jag åker ner och vi hade bestämt innan att jag bara skulle stanna max 2-3 dagar, det slutar med att jag är hos henne i 7 dagar, alla dagar var fyllda med aktiviteter och lugna stunder, det är högsommar och allting är kanonbra.
    Vi är ute och festar ihop med hennes vänner kväll nummer 2 och vi har då sex och resten av dagarna.

    Detta fortsätter med att jag åker ner bara några dagar efter jag kommit hem, och så håller det på i ungefär 1 månad, när jag är hemma sen för att träffa mina vänner och så är jag på en fest med vänner, där är en snubbe som pratar om någon tjej som han skulle träffat kvällen innan, han beskriver henne och på något sätt känner jag att det påminner om den tjejen jag träffar, så jag frågar nyfiket om han har någon bild på henne, och det har han och givetvis är det hon.
    Jag förklarar för honom att jag träffat henne en tid tillbaka och han ursäktar sej och säger att han ska lägga ner det, jag tar samma kväll och frågar henne om detta men hon erkänner inte först, men när jag lägger fram det som han sagt och att han visat bild på henne bryter hon ihop och lovar att det aldrig mer ska hända för hon vill inte förlora mej, hon säger sen att hon mår dåligt och avskyr att var själv, minsta lilla uppmärksamhet hon får så smälter hon i princip, hon har varit mobbad hela sitt liv för sitt utseende som det absolut inte är något fel på, hon har stor aptit på sex och det kom när hon blev singel, för henne är det bara njutning just för stunden och efteråt känns det ingenting för henne.

    Detta är svårt för mej att smälta, men jag kan iofs hålla med om att så länge vi inte är tillsammans kan vi inte lova varandra något, jag blir monogam när jag dejtar någon seriöst och önskade att hon också kunde vara detta...hon förstår och vi bestämmer att fortsätta ses.
    Men efter detta blir jag ju givetvis lite tillbakadragen och jag har lite svårt med just sexet och sånt och jag förklarar det för henne hur det känns, hon förstår men ändå inte.
    Jag börjar också söka lite jobb nere hos henne för att det kan ju vara bra om det blir aktuellt om det blir mer mellan oss

    Detta pågår ett tag, hon ska flytta och jag åker ner och hjälper till, hela hennes familj är där som jag träffat innan, jag får ta hand om sonen ibland och ja allting flyter på. hennes ex som är pappan till sonen går in i väggen och börjar prata om självmord och liknande och detta tar hårt på henne, jag stöttar henne som jag alltid gör om jag tycker om någon, jag får väldigt ofta stötta och tröst och pusha henne men det är inget problem för mej...

    ett tag senare har allting mellan oss gått upp och ner, mycket prat om saker som hänt och liknande, jag ska en kväll åka ner till henne, min telefon för på vägen ner så jag kan inte säga när jag kommer till henne eller sådant, när jag väl kommer ner så ser jag just min bekant som för ett tag sedan skulle haft sex med henne ute på hennes parkering, jag går fram till honom och pratar och till slut erkänner han att dom skulle ses för just sex, jag tvingar honom att köra mej hem, i hans bil får jag tar i en laddare och laddar min telefon och skickar ett sms till henne och frågar varför....hon får panik och försöker köra ifatt oss, vi hade dock hunnit långt men hon hinner köra några mil ändå.
    Väl hemma ringer jag och snackar med henne, då vänder hon det mesta emot mej.
    Saker som hon gjort mot mej, och som fått mej att bli lite skeptisk får henne att bli osäker på allting vilket jag tycker känns orättvist, jag säger att jag vet inte om jag fixar mer ändå, allting känns som det är kört.
    Vi kommer inte fram till något men vi hörs allt mindre..... 

    Några veckor innan nyår ringer hon mej och undrar vad jag ska göra på nyår, hon ska sitta själv med sonen och undrar om jag kan komma ner och fira med dom lite lugnt och stilla, jag är väl inte direkt på och ber om någon dag att tänka på det eftersom jag känner som jag gör..

    Jag åker ner till slut, dom 2 dagarna som jag är där nere är helt kanon, klockrena helt enkelt, jag kan slappna av eftersom han killen som skulle träffa henne inte är med i bilden, vi är intima och det flyter på, jag måste åka hem sen för jag har saker att göra hemma.
    Hemma tänker jag över allt, och vi pratar på telefon och jag berättar då detta för henne, då visar det sej att hon redan innan börjat träffa någon ny, bara några dagar efter att hon pratat med mej och sagt vad hon känner och tycker om mej, och det är känslor och liknande som man inte säger till någon och samtidigt börjar dejta en annan....vi bråkar fram och  tillbaka, för som vanligt så baserar hon sina beslut på sånt hon gjort och som fick mej att backa vilket hon knappt kan inse.
    Jag berättar också att jag hade fått ett jobb nere hos henne men som jag fick tacka nej till då jag inte har något boende där nere och det skulle vara skift så att pendla skulle inte funka, detta gjorde henne faktiskt "arg" ?!

    Jag bryter och säger att det är väl bäst att det blir såhär, hon är väldigt ledsen och vill inte förlora mej som ställt upp så mycket för henne och sonen och som tycker om henne för den hon är och inte ser henne som ett ligg bara.
    Veckan efter får jag reda på att den kille hon skulle haft sex med, hade hittats död nere i skåne av en överdos, han hade fått reda på att han hade HIV och tog därför sitt liv, jag får ju panik och pratar med henne om detta och ber henne svara ärligt om något hände dom, som tur väl är träffades dom aldrig...

    Nu har det varit tyst tills igår, jag klippte på facebook och instagram för att det blir enklast för mej, men i vilket fall så har hon gillat någon bild bara helst sådär och igår skickade hon ett förslag på en lägenhet nere i hennes stad.... jag ifrågasätter detta med att svara kort " vad menar du " och hon skriver att hon skickade fel....
    Grejen är den att hon har varit blockerad hos mej, och vi är inte vänner så hon tog sej tid att leta upp mej för att skicka detta.... 

    Ja jag har ställt upp jävligt mycket för henne det har jag gjort, men nej jag ska inte ha en guldstjärna för det eller hon ska inte ta mej bara för att jag ställt upp och allt sånt, det är inte det jag menar.

    Jag vill bara att om någon har några tankar och funderingar om detta så skriv gärna ner dom, kul att se hur andra reflekterar över andras händelser.

  • Svar på tråden Tankar kring ex-dejts beteende
  • Anonym (mi)
    Äldre 11 Feb 12:13
    #1

    hon är en labil person som inte tycker om sig själv, hon har stora bekräftelsebehov och du mår bättre utan henne. Hon behandlar inte folk på ett bra sätt, som du nu fått erfara. Att hon får panik och ska ursäkta sig, de betyder inte att hon kommer ändra på sig

  • Inchth­ing
    Äldre 11 Feb 12:17
    #2
    Anonym (mi) skrev 2015-02-11 12:13:58 följande:

    hon är en labil person som inte tycker om sig själv, hon har stora bekräftelsebehov och du mår bättre utan henne. Hon behandlar inte folk på ett bra sätt, som du nu fått erfara. Att hon får panik och ska ursäkta sig, de betyder inte att hon kommer ändra på sig


    Första svaret på mitt inlägg och det är rakt på spiken.


    jag vet att hon tycker illa om sej själv, hon hatar sitt jobb och hela sitt liv mer eller mindre... ja jag kommer må bra utan henne det vet jag, är mest att inte kunna få träffa sonen mer som gör mest ont.

    Mvh

  • Mamori
    Äldre 11 Feb 15:46
    #3

    Hon mår nog inte så psykiskt bra just nu. Hon kanske är en fin tjej i grunden och det är mycket möjligt/troligt att hon har känslor för dig, men samtidigt så är hon för fast i det jobbiga som hänt henne tidigare och kan inte släppa det och träffar istället andra killar för att bedöva ångesten.
    Har du mycket känslor för henne så kan du sluta dejta henne och bli mer av en bekant samt hjälpa henne med hennes problem och kanske även försöka få henne att söka terapi, och tänka att det finns chans för er längre fram om något-några år när hon mår bättre. Men känns det oöverkomligt så kan det vara bättre för dig att lämna det hela.

  • Inchth­ing
    Äldre 11 Feb 15:54
    #4

    Du har kanske rätt, jag önskar jag kunde hålla det på en vänskaplig nivå men det är jobbigt, speciellt eftersom hon börjat dejta en redan vi "avslutade" det hela.

    Det värsta har gått över och jag mår okey men vågar nog inte ta upp någon kontakt ännu.

    Jag har gått igenom detta för några år sen och vet hur det var då.

    Denna tjejen nu skulle jag absolut kunna tänka mej att leva med men som du säger hon har för mycket problem med sej själv..

    Mvh

  • Mamori
    Äldre 11 Feb 17:02
    #5

    Då tycker jag att du ska låta henne vara. Förklara för henne om hon hör av sig igen att hon har sårat dig och du vill inte ha kontakt med henne just nu för att det gör för ont. Be henne gärna fundera över hur hennes beteende påverkar andras känslor. Sedan så drar du dig undan och träffar nytt folk, låter livet gå vidare. Man vet inte vad som händer i framtiden. Kanske fixar hon sina problem och det blir ni igen men se det isf som en bonus, och räkna inte med det. Lycka till Solig

  • Inchth­ing
    Äldre 11 Feb 20:19
    #6
    Mamori skrev 2015-02-11 17:02:08 följande:

    Då tycker jag att du ska låta henne vara. Förklara för henne om hon hör av sig igen att hon har sårat dig och du vill inte ha kontakt med henne just nu för att det gör för ont. Be henne gärna fundera över hur hennes beteende påverkar andras känslor. Sedan så drar du dig undan och träffar nytt folk, låter livet gå vidare. Man vet inte vad som händer i framtiden. Kanske fixar hon sina problem och det blir ni igen men se det isf som en bonus, och räkna inte med det. Lycka till


    Hon vet redan allt det där för det har jag förklarat, det jobbigaste är sonen som jag inte kommer få träffa mer.

    Vi fick en jättebra kontakt och han ville knappt åka till sin pappa när han skulle hämta honom, dom gångerna jag inte var där sprang han runt och skrek mitt namn, så han är jobbigast att förlora.

    Enkla är nog att bara klippa bort henne på alla sätt, är rädd att snoka på någon av hennes sidor på internet och se någon som drar upp allt igen.

    Hon har mitt nummer så vill hon nått så vet hon var jag finns..

    Mvh
  • Anonym (Lise)
    Äldre 12 Feb 02:16
    #7

    Min första tanke när jag läser ditt inlägg är att detta är väl nästan att förvänta när du träffar en så pass mycket yngre tjej. Hon är labil och inte mogen än helt enkelt.

    Jag känner själv igen mig i det beteendet hon har från när jag var i samma ålder. Hade även vänner som var likadana då. Jag säger inte att alla tjejer i den åldern är sådär, men ändå tillräckligt många för att det inte ska vara något häpnadsväckande över det.

    Nåja, oavsett vad, så beter hon sig inte bra mot dig. Anledningen känner vi inte till, men helt klart är att hon inte är redo för någon ny och seriös relation jag. Du borde bryta med henne för din egen skull, för du riskerar bara att bli än mer sårad.

  • Äldre 12 Feb 02:38
    #8

    Klart som fan att hon inte vill förlora dig när du stöttar henne och hjälper henne så mycket! Men hon ger ju inget tillbaka.. Nej, det finns bättre tjejer med vettigare syn på sig själva och på förhållande. Tycker du ska sluta skriva med henne, det tar bara onödig energi. Hon utnyttjar dig och du låter henne göra det för att du är för snäll.
    Tycker du ska testa dig för HIV också... hon kanske ljuger, och det kan vara skönt att få det klart för sig att man absolut inte har det. 

  • Inchth­ing
    Äldre 12 Feb 10:09
    #9
    Anonym (Lise) skrev 2015-02-12 02:16:35 följande:

    Min första tanke när jag läser ditt inlägg är att detta är väl nästan att förvänta när du träffar en så pass mycket yngre tjej. Hon är labil och inte mogen än helt enkelt.

    Jag känner själv igen mig i det beteendet hon har från när jag var i samma ålder. Hade även vänner som var likadana då. Jag säger inte att alla tjejer i den åldern är sådär, men ändå tillräckligt många för att det inte ska vara något häpnadsväckande över det.

    Nåja, oavsett vad, så beter hon sig inte bra mot dig. Anledningen känner vi inte till, men helt klart är att hon inte är redo för någon ny och seriös relation jag. Du borde bryta med henne för din egen skull, för du riskerar bara att bli än mer sårad.


    Nej du har nog rätt, trodde väl bättre om allt än det egentligen var, det är brutet sen några dagar tillbaka, men det får bli att jag blockar henne också för jag har lätt för att snoka då och då och rätt som det är så ser man väl något som jag kanske vill se

    Mvh
  • Äldre 12 Feb 10:16
    #10

    Finns väl eg inget att tillägga, tycker du har fått bra svar redan. Jag hoppas du klarar av att inte snoka, det brukar vara bäst

    Lycka till, du hittar nog någon med liknande egenskaper som den här tjejen, minus de dåliga.

Svar på tråden Tankar kring ex-dejts beteende