• namnochbarnfreaket

    Kerstin på en bebis??

    Tycker Kerstin är fint, går det att döpa sitt barn till Kerstin? Om det är för gammalt, hur kan mana göra namnet mer modernt? Ändra stavningen? Byta ut några bokstäver? Lägga till? Otroligt tacksam för svar!

  • Svar på tråden Kerstin på en bebis??
  • the rese

    Jag tycker Kerstin är supergulligt, och "gamla namn" i samma stil börjar ju komma tillbaka nu :) Kör på det!

  • MallaL

    Jättefint! Tänk bara på att namnet är mycket svårt att uttala för icke-svenskar. (Om nu detta spelar någon roll för er). På rikssvenska har namnet först ett tj-ljud, sedan ett sj-ljud, vilket är mycket svårt för till exempel engelsktalande. Men för oss svensktalande är det ett mycket vackert namn!

  • DenNamnbitne

    Det är jättefint! Både sött, starkt och användbart på alla! Och gammalt.... Tja, det är nog modernare än många namn. Som dialektal form av Kristina kan det ju inte vara allt för gammalt. De som väljer "bebisvänliga" namn ser dessutom inte till barnets framtid.

    Det finns ju stavningsvarianter, främst Kjerstin, men även Kärstin fast de slår inte klassiska Kerstin. Jag tror inte många(här i landet iaf) har något problem med det namnet.

    Kör på baTomte 

  • fluu

    Helt rätt i tiden! Ändra absolut inte stavningen. Otroligt vackert, bra och rivigt namn som passar hela livet. Topp!


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Muslimsktjej

    Ska jag vara helt ärlig så är Kerstin ett av de fulaste namnen någonsin, ser inget fint i det alls.
    Men om du tycker om det så ska du självklart döpa barnet till det, fast det är nog rätt onödigt att ändra stavningen. Gillar du Kerstin så får det väl bli en Kerstin.

Svar på tråden Kerstin på en bebis??