• Anonym (TVI!)

    Varför har vissa unga familjer, så jävligt snuskigt och ostädat hemma?

    Var på kalas idag, hos en kompis dotter. Det är två unga människor som har en tvårumslägenhet. De har förvisso 2 små hundar, och 2 innekatter, men "tack och lov", inga barn än.

    De bjöd på tårta och middag, och det var det det verkligen inget fel på. Jättegott allt!

    Men deras lägenhet sög. Det var så genomsnuskigt och skitigt där, så jag nästan började gråta! Skulle gå op toa där, men den var nerkissat och rejält äcklig!

    Att kattlådorna är där, kan man ju förstå.

    Den ena studerar på universitet, och den andra är arbetslös, men de har ju båda någon form av inkomst, och missar aldrig en hyra.

    Men hur orkar någon bo så snuskigt ostädat i detta land, där det alltid finns tillgång till vatten, och alla sorters städmedel som önskas? Nu behöver man ju för visso, bara en flaska såpa, för att hålla allting rent! ca, 25:SEK, på ÖB, för 1 liter, som varar i flera månader.

    Det diskades, och matadets djur, men allting annat var en jävlig snuskig röra. Fimpar och småsopor. Golven var någorlunda. Det hade ju blivit städat inför dagen! Men hur tänker vissa? Hur kan man trivas i en sådan röra och snuskighet?

    Om jag låter dömande, så är jag väl det, men det står jag får i så fall!

    Ta, er i kragen för i helvete, och städa lite!

    Ps: Dagens ultimata U-landsproblem?Kräks

  • Svar på tråden Varför har vissa unga familjer, så jävligt snuskigt och ostädat hemma?
  • Anonym (Olika)

    Kan bero på flera saker eller en kombination:
    dålig uppfostran,man har aldrig lärt sig städa och hålla ordning
    nån psykisk diagnos,men varför skulle båda ha det?
    de bryr sig inte,de är bohemer i själ och hjärta
    fysisk sjukdom,men det är ingen ursäkt och inte är båda sjuka?

  • isabelless

    Det finns väl många äldre människor som lever likadant? Har väl inget med ålder att göra, snarare personlighet.

  • Griseknoen35

    Unga har väl skitit hos sig av samma anledning som äldre... Förstår inte vad det har med ålder att göra eller är det dina fördomar som säger att bara unga har skitit?

  • Anonym (Pedant)

    Hur rent och välstädat man har hemma har inget med ålder att göra!
    Jag förstår inte heller hur en del människor kan ha det så skitigt hemma.

    Diskbänken ser man inte för att det står smutsig disk överallt, matrester, tomma förpackningar etc. Golven vill man inte gärna gå på för strumporna fastnar i hundhår/katthår, läsk, intorkad mat mm, usch...
    Och toaletten/badrummet vill man inte ens använda. 

    Så numera går jag inte hem till människor som har det så ostädat hemma! 

  • Anonym (snusk)

    Svaret är enkelt: dålig uppfostran och uppväxt i samma miljö. Ett hem ska alltid vara i sånt skick att man kan få oväntade gäster utan att behöva skämmas.

  • Anonym (clara)

    Vi slarvar rätt ofta med städningen hemma, har et ganska rörigt eftersom vi har varit mitt i en renovering rätt länge :D
    Vi har inte riktigt tid och ork att lägga för att allt ska vara tipptopp.

  • fjanten

    Men varför skulle det ha med åldern att göra..? Har hälsat på hos många unga och dom flesta verkar vara mer pedantiska än mig och många i min ålder. Har svårt att se hur det är åldersrelaterat?

  • Anonym (PEZ)

    För att man oftast hade så hemma eller för att man inte orkar, många unga är så.
    Min mor är pedant så det blir olidligt allt ska sköljas torkas och göras rent till förbannelse, ibland även sådant som ska slängas.
    Eller när man bygger så sa det dammsugas och sopas så det blir ett besvär att få något gjort.
    Min far har grejer överallt och är helt tvärtom hemma hos honom var det jag som städade.

    Man blir oftast som sina föräldrar.
    Jag är en blandning av båda, anser dock att det alltid ska vara rent i köket och toaletten, även om man inte storstädar varje dag så kan man torka av handfatet, disk ska alltid sköljas av om det inte ska diskas på en gång, smulor torkas av etc det ska vara rent på ytorna, då blir det inte alls jobbigt i längden.

    Rökning inomhus med askkoppar och fimpar kommer jag aldrig kunna förstå.
    Även om man inte gillar att städa och är en slarver så kan jag aldrig förstå varför man inte gör ett ryck om man ska ha gäster.

  • En blå giraff

    Jag tror det är personer som haft en liknande uppväxt. Man väljer ju ofta att göra likadant som man är van vid från sitt föräldrahem. Kanske har de aldrig upplevt detta med att man städar regelbundet på toaletter o.s.v.Tråkigt iallafall för det är inte kul att vara gäst i ett sånt hem. Man hoppas de ser och lär av hur andra gör till slut. 

    Är själv absolut inte pedant men det är skillnad på rörigt och skitigt. Hos oss kan det ligga lego på golvet och högar med tidningar på köksbordet. Det står ofta massor av skor i hallen i en enda röra. Men jag prioriterar att det är rent i kök, sängar och på toaletter. Annars blir det en sanitär olägenhet.

Svar på tråden Varför har vissa unga familjer, så jävligt snuskigt och ostädat hemma?