Vad för varmrätt till många?
På lördag ska vi ha fest hemma. Till kvällen kommer 15 personer på middag. Det hade inte varit nåt problem om vi inte haft ett pass med gäster på dagen också. Det innebär att vi har två timmar på oss att ordna med middagen.
Problemet är också att jag inte vet vad jag ska laga. Ett tag funderade jag på nån form av högrevsgryta (jag har dessutom tryckkokare...) men det känns inte riktigt som säsong. Sambon föreslog stek, men det var jag inte alls särskilt på. Ett tag tänkte jag fisksoppa, men jag vill nog att man ska kunna dricka rött vin till.
Till förrätt bestämde vi oss för en liten soppa på fänkål med fröknäcke till. Efterrätt blir en enkel ostbricka. Men vad tusan gör vi till varmrätt? Kravet är att det antingen går att göra på två timmar (glöm inte tryckkokaren!) eller att det går att göra dagen innan och bara värms upp till kvällen. Kom med era bästa tips här!