• Lars E

    Expressen gör det igen-hänger ut oliktänkande

    Återigen gör Expressen stor grej om olika åsikter som främst SDare framför anonymt på olika sk "hatforum". Denna ggn är det tre personer inom rättsväsendet som blivit allmänt villebråd för David Baas och resarschgruppen.
    Men ok visst är dom partiska när det gäller t.ex asylärenden och är nog väldigt negativa i sin bedömning. Men å andra sidan bör inte även alla miljöpartister eller vänsterpartister också ifrågasättas i sin opartiskhet? Får dom bestämma så skulle säkert nästan alla få stanna här. Så är det demokratiskt rätt bara granskningen pekar ut en grupp i våra domstolar?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Expressen gör det igen-hänger ut oliktänkande
  • Förtryckt

    Två fel gör inte ett rätt, men om man nödvändigtvis ska hänga ut grupper från en viss politisk sida så bör man rimligen göra detsamma med de från en annan politisk sida.

    Helst ska ingen hängas ut pga politisk åskådning. Vi har politisk frihet i Sverige.


    ---
  • Tribute

    Det dom skapar är ju bilden av att det bara är inom SD dom jäkla nötterna huserar. Innan SD var ett parti att räkna med granskade de ju övriga partier (till exempel rasismen i valstugorna som de lockade fram med dold kamera) och man fick då rasistiska åsikter från flera partier men nu läggs all energi på ett enda parti. Folk får en skev bild av verkligheten.

    Många ser igenom detta och det kommer tyvärr bara att öka SD:s medlemsantal. Det har alla försök hittills bidragit till. Ett ruttet lingon åker ut och 50 färska kommer in. Är det vad Expressen är ute efter?

  • Donum

    Problemet är väl inte att Expressen avslöjar tokstollar utan att tokstollar återfinns så lätt i SD?

    Alla partier har tokstollar, men hos andra brukar de utgöra en svans. Hos SD väljs de in att representera partiet.


    I've gone to look for myself. If I should return before I get back, please keep me here.
  • KillBill

    Jag förstår inte problemet. Jag tycker att det är bra att rasism avslöjas. Om jag har förstått saken rätt så gäller Expressens kartläggning nämndemän från samtliga partier. Vem vet i morgon kanske någon nämndeman från ett annat parti har avslöjats.

  • MadHatter

    Fast de har granskat även vänstern. De har granskat 6000 personer från alla partier som valdes till nämndemän. Så det handlar alltså inte om att granska ett parti utan att granska förtroendevalda domare oavsett partitillhörighet.

    Jag tycker att det är både bra och självklart att granskning av förtroendevalda sker.

  • CarinaL26

    Problemet här är främst att de är i maktposition och kan uppenbart vara partiska i mål mot invandrare. Då är det inte fel att avslöja sådant. Det kan förstås finnas andra områden där nämndemän kan vara partiska också och det vore inte fel att dessa brister också uppmärksammas.

    Personligen är jag extremt skeptisk till hela systemet med nämndemän, att döma folk är inget för lekmän.

    Apropå uthäbgning, kan man inte stå för det man skriver så låt bli att skriva.

  • Butterscotch

    Om alla granskas känns det inte som om det är "stackars SDare som hängs ut". De får väl sluta skriva anonym dynga på nätet, så behöver de inte vara oroliga att pekas ut som olämpliga för sina jobb.

  • OupaOupa

    Nu var det inte deras politiska partiskhet som var anledningen till att de offentliggjordes, det är ju klarlagt vid utnämningen. Det är deras rasistiska, anonyma, uttalanden som granskades och offentliggjordes. SD borde vara tacksamma då journalister och granskande media lyfter fram rasistiska medlemmar, iaf om man menar allvar med att de har nolltolerans inom partiet.

  • Förtryckt
    Butterscotch skrev 2015-03-30 17:16:21 följande:

    Om alla granskas känns det inte som om det är "stackars SDare som hängs ut". De får väl sluta skriva anonym dynga på nätet, så behöver de inte vara oroliga att pekas ut som olämpliga för sina jobb.


    Men herregud, fattar du inte att journalisterna totalt riktar in sig på SD:are? Börja rikta in er på S och M och det kommer komma tokmånga avslöjanden om det ena och det andra.
    ---
  • MadHatter
    Förtryckt skrev 2015-03-30 17:44:44 följande:

    Men herregud, fattar du inte att journalisterna totalt riktar in sig på SD:are? Börja rikta in er på S och M och det kommer komma tokmånga avslöjanden om det ena och det andra.


    De har granskat 6000 personer från alla partier - de som valts till nämndemän. På vilket sätt menar du att det är att rikta in sig på SD?
Svar på tråden Expressen gör det igen-hänger ut oliktänkande