• Anonym (Lider­)
    Äldre 30 Mar 21:16
    6695 visningar
    105 svar
    105
    6695

    Skänka till tiggare?

    Tror inte någon har missat att det sitter en "tiggare" utanför varje affär, skänker ni något till dessa? För jag vill gärna hjälpa till genom att kanske då och då köpa en matbit till dem, rent pengamässigt skulle jag nog inte kunna tänka mig att ge pengar eftersom jag inte vet vad det går till? Skulle bjuda en av alla på restaurang men vi blev utskickade eftersom chefen på restaurangen hade portat dessa, så jag gav tjejen pengar i hopp om att hon skulle gå och äta..

  • Svar på tråden Skänka till tiggare?
  • Anonym (nope)
    Äldre 30 Mar 21:17
    #1

    Jag ger inte en enda krona, kommer aldrig göra det!

  • Anonym (nix)
    Äldre 30 Mar 21:25
    #2

    Snubben utan för vår affär har slutat säga hej till mig. Han vet att jag inte lägger en spänn i hans mugg.

  • Äldre 30 Mar 21:35
    #3

    Aldrig att jag skulle ge. Blir även irriterad om jag ser någon annan ge

  • Anonym (nej)
    Äldre 30 Mar 21:52
    #4

    Kommer aldrig ge dom ens en blick.

  • Anonym (Li)
    Äldre 30 Mar 21:56
    #5

    Ger aldrig något, vill inte uppmuntra beteendet. Förstår att det är mycket tufft för många som tigger, men problemet bör ju lösas på plats, inte genom att resa och tigga.

  • Anonym (förut­..)
    Äldre 30 Mar 21:58
    #6

    Förut fick dom lite men alltså jag får själv låna pengar av morfar för att klara mig ibland så det finns liksom inte på kartan är svin fattig..

  • Anonym (lois)
    Äldre 30 Mar 21:59
    #7

    Jag gav ibland för några år sedan, men slutade när tiggarna bara blev fler och fler, eftersom det då blev uppenbart att det stjälper mer än hjälper att ge. Dvs det lockar fler hit och riskerar dessutom att cementera deras situation. Jag försöker hjälpa på andra sätt om jag kan, t ex genom att köpa hemlösas tidning och att skänka pengar, kläder eller saker till olika insamlingar.

    Dessutom tycker jag att huvudansvaret ligger på hemländerna. Däremot moraliserar jag inte över hur andra gör, det är upp till var och en om man vill ge eller inte. Å andra sidan har vi ju fått växande problem med både kåkstäder och tiggarbråk, så man kan ju inte längre säga att det bara angår en själv.

  • Äldre 30 Mar 22:04
    #8

    Så här är det. Jag ger inte till tiggare heller. Men jag ger även en förklaring till mitt val att inte göra detta.

    Pengarna går tyvärr inte dit de gör någon nytta. Inte till största delen i allafall. Läste i DN för ett tag sedan om en mor och vuxna dotter som var här och tiggde. De betalade för 2 månader totalt 11000:- var för transport till Sverige, hyra av sovplats i husvagnsläger, och hyra av anvisad plats att tigga på som de tvingades tigga ihop först. Totalt lyckades de skrapa ihop 14000:- var innan de åkte hem igen. De tyckte det bar värt besväret eftersom 3000:- svenska kronor räcker långt i Rumänien varifrån de kom. Så värt det att de var här en andra runda när DN intervjuade dem. De människor som tar hit tiggarna är de riktiga vinnarna som kan ha upp till ett 20-tal tiggare som betalar 11000:- för plats i 2 månader. En bra inkomst för dem. Tiggarna själva är således inte någon tiggeriliga men det är andra som profiterar på dem och alla som ger. Jag vill inte gynna sådan verksamhet. Tyvärr hamnar tiggarna i kläm.

  • Äldre 30 Mar 22:09
    #9

    Man ska belöna de beteenden man vill se mer av. Tiggeri är inte ett av dessa.

  • Anonym (.)
    Äldre 30 Mar 22:11
    #10

    Jag har gett kläder vilket uppskattades.

Svar på tråden Skänka till tiggare?