• Carolinnhe

    4 månaders bebis med eksem utslag

    Har en bebis på 4 månader som sen ca 2 månader tillbaka fått röda torra upphöjda partier på kroppen. Har kommit i stort sett överallt på kroppen,värst på armar o rygg o i vecken och på bröstet. Vi har pratat med BVC och han äter pepticate(mjölkfritt) och fick utskriven kortisonsalva. Utslagen lägger sig när vi smörjer med kortisonen, men kan ju inte använda den mer än en veckaHar två katter hemma, undrar om det kan vara det som irriterar?.. Någon som haft liknande besvär?

  • Svar på tråden 4 månaders bebis med eksem utslag
  • Meus Veritas

    Enligt våran allergiläkare så visar sig inte pälsdjursallergi genom eksem. Utan då får barnen istället rinniga ögon, rinnig näsa och andningspoblem.

    Min son var mjölkprotein allegker när han var liten och fortsatte ändå få eksem, efter ett pricktest visade det sig att han även är allergisk mot ägg även luftburet.

    Så ett pricktest skulle jag rekomendera att ni ber om

  • Carolinek89

    Du borde åka till läkare så att det kan kollas upp. Vår son är allergisk mot mjölkprotein och har hemska eksem som vi fortfarande inte vet vad det beror på vi har nu fått bukt på det men måste smörja med mjukgörande vid nästan varje blöjbyte och ibland blossar det upp ändå så då måste vi smörja lite med hydrokortison fast det blir alltmer sällan tack och lov. Vi har ju inte så mycket val än att smörja massor då vi inte vet vad exemen beror på och smörjer vi inte så får han exem över hela kroppen som kliar massor men ni kanske kan hitta något och då är det ju jätteskönt att slippa smörja :)

  • morgonstunder

    Kan också vara atopisk hud (och eller allergier som redan sagts). Vår son har atopisk hud, mjölkallergi och äggallergi. Vi smörjer med hydrokortison (just nu 2 ggr i veckan). Med kortisonen behöver du endast komma ihåg att ha minst lika många kortisonfria dagar som du har kortison dagar.
    Smörjer du med någon bassalva också?


Svar på tråden 4 månaders bebis med eksem utslag