• sandra100

    gå ner i vikt utan pulver eller diet

    Hej, Jag undrar om man kan gå ner i vikt snabbt utan att behöva gå på dieter eller äta massa pulver. Hur gör man då?

    Jag har varit lite deprimerad och tröst ätit, jag har diabetes så det funkar inte att 'svälta' mig själv för jag måste äta. Men jag går aldrig ner i vikt hur mycket jag än tränar. Hur ska jag göra?

  • Svar på tråden gå ner i vikt utan pulver eller diet
  • aleakim

    Lågkolhydratkost, t ex lchf, brukar ofta vara ett bra val om man är diabetiker.

    Sen hur fort man går ner är väldigt individuellt, jag gick ner 22 kg på fyra månader för två år sedan.


    W och liten i magen :)
  • bebba83

    För mig funka en hederlig deff med mkt protein, lite fett, cardio och styrke träning. Såg resultat ganska snabbt :) vet dock inte hur mkt du vill tappa? Annars räkna kalorier.... gamla talesättet förbruka mer än du stoppar i dig e inte helt dumt :) lycka till!

  • Kereza

    Jag kör på LCHF och det funkar bra; jag orkar mycket mer och känner mig friskare, och går ner i vikt - ganska sakta, men stadigt - det enda jag måste säga om du bestämmer dig för att testa det är att prata med din läkare så att de kan anpassa insulin-användande, samt att isf måste Troligen du hålla dig stenhårt till det i drygt en månad innan du ser hälsomässiga resultat. Viktnedgång ser man i princip på en gång - första veckan vanligtvis bara vattenvikt, men sen sätter det igång :) 

    Sen tror jag stenhårt på en timme (eller två halvtimmar) halv-snabb/snabb promenad om dagen, ta trapporna överallt, och såna saker - vardagsmotion är underskattat. 

    I övrigt är mitt bästa råd att börja träna pole fitness - kilona bara smälter bort och dessutom är det kul som FAN! 

  • Fundersam02

    Ät mindre portioner och färre mellanmål. Om du äter 500 kalorier färre per dag så går du nog ner ca 0.5 kg per vecka. Bröd innehåller mycket kalorier liksom pasta, ris och potatis så minska ner på de livsmedlen.

    Håll koll på kaloriintaget genom att fylla i en kostdagbok på nätet (finns flera st. gratis). Det är lätt att tro att man äter mindre än man faktiskt gör, så registrera allting under minst en vecka så att du lär dig hur mycket och vad du kan äta.

    Forskning visar att kosten har mycket större betydelse för viktnedgången än träning. Träning är ju bra av massor av andra skäl förstås, men för viktnedgång funkar det bäst att dra ner på kalorierna än att öka träningsmängden.

Svar på tråden gå ner i vikt utan pulver eller diet