• Anonym (Annet­te)
    Äldre 19 Apr 20:48
    8145 visningar
    45 svar
    45
    8145

    Polisanmäla blommor?

    När jag kom hem i fredags hängde det en papperskasse på dörrhandtaget. Jag fyllde år och tänkte att det var från någon jag känner. I påsen låg en blomsterkrans och det fanns ett anonymt kort där det står "Grattis på födelsedagen. En dag ska du dö. Dina dagar är räknade. Så är det för alla." Jag förstod direkt att blommorna inte kom från någon jag känner. Ingen skulle göra något så konstigt. Har mått dåligt hela helgen och undrar om man kan polisanmäla det. Vad ska jag säga??! Hej, jag vill polisanmäla att jag har fått blommor av en okänd! Jag har så klart frågat dem jag känner och det är inte ett bus från dem. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Har ingen jag är ovän med och jag är rädd och jagar upp mig själv. Kan polisen göra något eller stör man dem i onödan om jag gör en anmälan?

  • Svar på tråden Polisanmäla blommor?
  • Anonym (Line)
    Äldre 19 Apr 21:03
    #1

    Fy, vad obehagligt. Det är klart du ska polisanmäla. Sedan kanske inte polisen lägger jättemycket jobb på det. Men det känns ju som ett hot någonstans. Otäckt att det kollat upp att det verkligen är din födelsedag. Om någon roar sig med detta "bus" kanske polisen fått in fler anmälningar. Eller så är det mer riktat mot dig, då ska du också tala om det tycker jag.

  • Anonym (anmäl­!)
    Äldre 19 Apr 21:12
    #2
    +1

    Även om polisen kanske inte kan göra så mycket efter denna enstaka händelse så är det bra att det är anmält ifall personen skulle fortsätta göra liknande, och kanske värre, saker.

  • Anonym (Annet­te) Trådstartaren
    Äldre 19 Apr 21:36
    #3

    Då anmäler jag imorgon. Har en polisstation på väg till jobbet. Har tänkt efter om jag har någon som är ute efter mig men det finns inte en chans. Känner inte några som skulle kunna göra något sånt här och jag har inte gjort någon illa på minsta vis. Lever ett alldeles vanligt liv utan konstigheter.

  • Anonym (hot)
    Äldre 19 Apr 21:38
    #4
    +1

    Du ska naturligtvis inte polisanmäla att du har fått blommor. Blommorna är inte viktiga i sammanhanget. Du ska polisanmäla dödshotet du fick.

  • Lindse­y Egot the only one
    Äldre 19 Apr 21:41
    #5

    Du har ju blivit mordhotad

  • Schaef­ferBoy
    Äldre 19 Apr 22:13
    #6

    Det låter som ett förtäckt hot. Men frågan är om det är hot i juridisk mening. Det står att "dina dagar är räknade, så är det för alla". Juridiskt sätt är det tveksamt om det är hot.

    Troligen är det bara någon som vill att du ska bli rädd men som inte själv vill råka i klaveret, därav skrev den såhär, så att det juridiskt inte blir ett hot men ändå ska uppfattas som hotande.

  • Anonym (C)
    Äldre 19 Apr 22:21
    #7

    Det är ju inte blommorna, utan meddelandet du anmäler. Gör det, det är olagligt med dödshot.

  • Anonym (Annet­te) Trådstartaren
    Äldre 19 Apr 23:01
    #8

    Jag har kortet kvar men blommorna åkte i soporna. Det var kanske dumt men jag ville inte ha dem här inne. Tänker ta med kortet till polisen. Inte för att jag tror att de kommer att börja leta efter fingeravtryck men det är kanske bra att de får se det? Jag är rädd och det känns som att någon bevakar mig. Är bara inbillning. Hur kan någon bemöda sig och köpa blommor för att skrämmas?? Det var inte lite blommor i kransen och den måste ha kostat flera hundra kronor!!

  • Äldre 20 Apr 00:12
    #9

    Var det via ett blomsterbud där loggan stod eller var det bara kort? Om det va vis ombud och du polisanmäler måste de kunna spåra beställaren!

  • Anonym (Annet­te) Trådstartaren
    Äldre 20 Apr 00:23
    #10
    theSwan skrev 2015-04-20 00:12:52 följande:

    Var det via ett blomsterbud där loggan stod eller var det bara kort? Om det va vis ombud och du polisanmäler måste de kunna spåra beställaren!


    Det var en papperspåse från Coop. Kransen var inlindad i ett lager silkepapper och kortet var ett vanligt vitt kort med en blåklocka på som man kan köpa i vilken affär som helst. Jag har portkod och undrar hur den som gjort det här kan ha kommit över den. Tänkte att det kan vara en granne men tror inte det. Det har bott samma folk i min trappuppgången i jättemånga år och det är vettiga normala människor och det skulle vara urmärkligt om någon plötsligt får för sig att skrämma och hota mig utan anledning.
Svar på tråden Polisanmäla blommor?