• Äldre 30 Apr 08:23
    15174 visningar
    40 svar
    40
    15174

    "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?

    Hur gör dessa surskaft med igelkottar och ekorrar som kissar på gräsmattor? Gräsmattor intill tomter och hyreshus är ju inte förstahandsvalet att rasta sin hund, men har man en hane som sprätter upp bakbenet och skickar iväg en stråle så vad göra? Vid första bästa regnskur försvinner det ju ner i marken så det är ingen big deal.

  • Äldre 30 Apr 08:49
    #8
    ica skrev 2015-04-30 08:31:19 följande:

    Man kan ta ansvar som hundägare och lära sin hund annat.


    Hur tänker du då? Binda ihop bakbenen på en hanhund och sätta bakdelen på en skateboard och dra den, kanske en hund på 60 kg, tills man kommer fram till närmsta träd där det är okej att kissa? Nu talar jag inte i egen sak, bor på landet med åkrar och ängar och skog så mina hundar är en del av naturen precis som alla andra djur. Bajsar de på tomten eller på klippta gräsmattor plockar jag upp men vår försurade miljö behöver allt kväve den kan få och urin är rikt på kväve.
  • Äldre 30 Apr 08:53
    #10
    ica skrev 2015-04-30 08:51:26 följande:

    Det finns säkert massor med metoder. Men det är ditt problem inte andras. Alla jag känner med hanhund har då klarat av det. Så det är inte omöjligt om man vill.


    Bärbara, bjäbb, bjäbb. Det är precis som folk som inte har egna barn, de är experter på barnuppfostran. Liksom du som inte har egen hund men känner såna som har hund... Jösses!

    .
  • Äldre 30 Apr 08:54
    #11

    Bärbara var en miss av smartphonen

  • Äldre 30 Apr 09:05
    #13
    ica skrev 2015-04-30 08:56:20 följande:

    När sakargumenten tar slut är det dags för personangrepp. Jag har haft hund. Men har tyvärr inte tid att ha en valp nu. Och jag umgås dagligen med hundar och deras ägare. Jag umgås även med de som tränar hundar och instruktörer på hundklubb.

    Du verkar vara en sån hundägare som ger alla andra oförtjänt dåligt rykte.


    Ja säkert. Eftersom jag haft hund i 42 år, är en erfaren uppfödare och arbetar med hundar och är ett välkänt namn i hundkretsar samt bor på landet. Sånt folk ger säkert andra hundägare dåligt rykte.
  • Äldre 30 Apr 09:59
    #16
    Yonndax skrev 2015-04-30 09:52:59 följande:

    Skylten finns där för att hunden inte ska uträtta sina behöv där. Händer det nån enstaka gång hade jag som granne inte brytt mig men om det blir till en vana hade jag reagerat. Spelar ingen roll om det bara är kiss. Det kan komma ett barn 1 min efter som inte inser att det våta i gräset är hundpiss. Inte så mysigt att ha de kläderna sedan. Gräsmattor med dessa skyltar är oftast de ända gräsmattor att tillgå när barnen vill leka eller om man skulle vilja sitta ute och fika. Inte så trevligt då om alla vattnade gräset med hundpiss regelbundet. 

    Bor man på landet eller i ett villaområde spelar det inte lika stor roll var hunden kissar så länge det inte är direkt på någons tomt eller mot ett staket. Är det i ett allmänt dike kan jag inte se vad det gör för skillnad.

    Att man plockar upp efter hunden när den har bajsat ser jag som en självklarhet så länge man är i ett bebyggt område där folk rör sig regelbundet. Är du ute i skogen eller på en åker hade inte jag brytt mig men det är inte så trevligt när det ligger högar av skit i ett dike precis bredvid en tomt.


  • Äldre 30 Apr 12:27
    #20
    KanelTe skrev 2015-04-30 12:16:43 följande:

    HAha har tänkt det med. Funderar på att sätta upp egengjorda skyltar med "rastning av igelkott förbjudet" "rådjur får ej vistas här" etc  bara för skojs skull. (skulle ju aldrig av moraliska skäl för då blir ju tanterna i huset gaaalna) 

    Men det hade varit roligt. Eftersom det inte finns något juridiskt stöd för hundskyltarna så kan man lika gärna ha skyltat för alla djur.


    Jag har numera rasen chihuahua och deras spillning är inte stort större än en ekorres. Men jag har tänkt på en sak, när jag nån gång är inne i stan med dem och de rastar sig så plockar jag alltid upp. Däremot klafsar man omkring bland stora skithögar efter stora hundar, värdiga en elefant. Jag blir lika förbannad jag på hundägare som inte plockar upp. Och på folk som sätter sig och skiter i skogen utan att gräva ner så hundarna rullar sig i skiten.
  • Äldre 30 Apr 12:50
    #22
    Inteutanproblem skrev 2015-04-30 12:45:37 följande:

    Ja fy fan... Det är så jävla vidrigt. Obegripligt rent ut sagt att lämna stora högar. Men jag kan också tycka att det är riktigt oförskämt och nasty att som vissa verkar göra här lämna hundskit efter sina hundar mitt på skogsstigarna! Eller precis intill kanterna. Fan, har man ingen påse med sig kan man väll i alla fall ta en pinne och skicka iväg skiten in i skogen?! Folk går ju på dessa stigar varje dag, och barn lär ju också vistas på en del av dom.

    Det där begriper jag inte heller, folk som bajsar utan att gräva ner det. Har lyckligtvis inte haft en hund som rullat sig i människobajs, men däremot ätit det.... Vilket är så sjukt vidrigt. Luktar värre än något annat, faktiskt.


    Precis. Jodå, jag har varit med om hundar som både rullat sig och ätit. Brukar gå en motionsslinga med dem och så fort man får ha dem lösa efter 20 augusti brukar jag låta dem gå lösa där. Joggare måste vara ett väldigt nödigt släkte utan toaletter hemma
  • Äldre 30 Apr 12:57
    #24
    Nenne666 skrev 2015-04-30 12:53:58 följande:

    Kisset kan ha betydelse i det långa loppet. En gång eller någon gång hade jag inte reagerat på. Men kissas det frekvent på samma fläck missfärgas gräset. Min hund har fått lära sig att gå undan när hon ska kissa så inte dessa bruna fula fläckar uppstår.


    Håller med. Jag pratade om enstaka gånger ens hund sprätter upp bakbenet, inte om regelbunden rastning på andras gräsmattor.
  • Äldre 2 May 16:43
    #33
    ica skrev 2015-05-02 15:58:50 följande:

    Så då vet du att det inte går att fostra en hund att inte pinka på olämpligt ställe?! Om du skrivit nån sant så vet du att det går även om man får slita och kämpa.


    Vad jag pratar om - jag tar det en gång till - är om en hund helt oförberett sprätter upp bakbenet och kissar. Även den mest väluppfostrade hanhund kan skicka iväg en stråle om en annan hanhund kissat där innan eller om det finns löptikar i kvarteret. Inte om den vanemässiga rastningen på olämpliga ställen.
  • Äldre 5 May 14:26
    #37
    tankfull skrev 2015-05-05 14:11:44 följande:

    Ja, men att det är superäckligt med kattskit i sandlådan där barnen ska leka gör väl inte det mindre äckligt med hundens kiss och bajs på gräsmattan!

    Ja, man får ju se till att ta ut hunden innan den får urinvägsproblem då! Så den klarar att hålla sig fem minuter till efter att man gått ut så man kan hitta en bra rastplats!

    På en 2 km lång väg borde det gå att hitta ett ställe där hundens kiss inte är ett problem för lekande barn. Jag tycker det är rätt fult att hoppa på grannen och prata om hur hon är bara för att hon sa till dig - det kan lika gärna vara du som är en taskig granne som hon! Så om du själv tycker det är fult med personangrepp kanske du ska ha ryggen fri själv först? Jag har för övrigt inte påstått att du är varken bra eller dålig som hundägare utan tycker bara att det är lika lätt/svårt för alla att följa de regler som finns. Jag har barn som vill rulla sig, stå på händer och få leka fritt på den gräsplan som finns att tillgå och då är det äckligt om den används som toalett. Din hund råkade kanske bara rasta sig på gräset den här enda gången, och misstag kan hända, men i den större frågan om vad som gäller där det finns en rastning förbjuden-skylt tycker jag att man ska respektera den.


    Om jag fattade ts rätt så var det ett enda tillfälle det skedde att hunden kissade på gräsmattan, inte ett vanemässigt rastande av hunden där. Och genast fick hon en granne på sig. Jag kan förstå både grannen och henne. Grannen kanske har sett tjugotalet hundägare rasta sina hundar där och så kom ts som nummer tjugoett och då rann sinnet över för grannen. Ts skitsur för att få en hel skopa ovett över sig eftersom hon vanligtvis sköter rastningen på ett ansvarsfullt sätt men råkade ut för en liten olycka.
Svar på tråden "rastning av hundar förbjuden" Vad gäller?