Inlägg från: Almina |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fästman med ärftlig sjukdom

    Jo, adoption tar ju både tid och kostar mycket. Jag har dock inget svar på hur lång tid det kan tänkas ta, så det överlåter jag till någon mer insatt.

    Skulle spermadonation kunna vara ett alternativ?

    Om det är en känd gen som orsakar sjukdomen så kan annars fosterdiagnostik vara ett alternativ.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Wildsome skrev 2015-05-02 06:23:36 följande:

    Vad jag förstått så kan det vara rätt svårt att diagnostisera EDS så kanske den inte går att göra när barnet är så litet. Ingen aning än.


    Wildsome skrev 2015-05-02 06:25:33 följande:

    Svårt att gå från tanken jag alltid haft att vi ska skaffa barn till att det inte kommer vara min mans biologiska barn. Svårt att föreställa mig, det har liksom aldrig varit en tanke på det.


    Då tycker jag absolut att ni ska se till att få träffa en specialist i klinisk genetik. De kan ge er svar på om det är möjligt att göra moderkaks-/fostervattenprov för diagnos och/eller om ni kan göra PGD (då gör man en IVF men att ett embryo väljs ut som inte har din mans sjukdom). Nackdelen med PGD är ju att det är mindre chans att lyckas bli gravid i och med att man måste göra IVF. Nackdelen med moderkaks-fostervattenprov är ju att man riskerar arr få göra ett antal aborter. Men först måste ni ju få veta om något av dessa alternativ är möjligt och då behöver ni som sagt få träffa en klinisk genetiker. Så börja med att få en remiss dit (från vårdcentralen tex). Om det inte går att göra fosterdiagnostik så kan ni ju gå vidare med andra alternativ.
Svar på tråden Fästman med ärftlig sjukdom