• Anonym (jag fattig­?)
    Äldre 3 May 08:41
    19466 visningar
    53 svar
    53
    19466

    när räknas man som fattig?

    när tycker du någon räknas som fattig? antar att ''alla'' stadsbor anser mig som fattig. själv tycker jag att jag har det bra ställt, men det är nog för jag aldrig haft det bättre. 

    är ensam med 2 småbarn och lever just nu bara på bidrag från försäkringskassan. bostadsbidrag, underhåll, föräldrapenning och barnbidrag.
    jag få ut 14 000 varje månad. jag har utgifter på 10 000 och kan spara 4000 varje månad. hyran och elen ligger på 6500:- jag har turen som kan ärva i stort sett allt till barnen från mina syskonbarn, de gör nog rätt mycket!!!

    jag ser fram emot att börja jobba, kommer vara rena lyxen när lönen trillar in.. o många tusenlappar på sparkontot

    någon här som tycker ni har det bra trots låg inkomst?

  • Svar på tråden när räknas man som fattig?
  • Anonym (Jag)
    Äldre 3 May 08:49
    #1

    Jag hade låg inkomst när vi separerade för några år sen.Men jag hade bra mycket pengar över eftersom jag inte hade lån,skulder eller bil.Jag hade knappt några räkningar så jag och barnen bodde kvar i vår 4 rum och kök.Många skicka lappar i min brevlåda att de gärna ville ta över min lägenhet efter separationen.Sjukt.Så låg inkomst innebär inte alltid fattig,jag behövde inte ens bostadsbidrag.Det handlar mycket om utgifter och mina var låga.

  • Djävul­ens Högra Hand
    Äldre 3 May 09:04
    #2

    Fattigdom är väl när man har avsaknad av något som sänker levnadsstandarden, så som mat, kläder, bodstad. Nej ts du lever gott om man tittar på ett stort geografiskt perspektiv så nej har svårt att du kan jämföras med dom utan bodstad och utan mat eller kläder, frågeställning blir väldigt löjeväckande faktiskt vid en närmare eftertanke...

  • Anonym (Ingen­)
    Äldre 3 May 09:09
    #3

    Ingen i Sverige behöver leva som riktigt fattig (om man inte klantar sig big time). Vi är lyckligt lottade på det sättet. Till och med försörjningsstödet är högt i Sverige. Heja oss!

  • Anonym (jag fattig­?) Trådstartaren
    Äldre 3 May 09:15
    #4

    men de sägs ändå vara många barnfamiljer som lever i fattigdom här i sverige.. hur mycket har ni i inkomst? eller ja mycket beror på utgifter också

  • travel­er
    Äldre 3 May 09:16
    #5
    +1

    Hej

    Det finns ju relativ och absolut fattigdom. Jag svarar nu enligt min egen bedömning och ingen annans ifall någon känner sig påhoppad.

    Enligt mig är väldigt få människor i Sverige fattiga, även om det finns förstås. Jag anser att man är fattig när man saknar ett grundläggande mänskligt behov som mat, tak över huvudet, tillräckligt med kläder, etc.

    En ensamstående mamma i Sverige som har råd att försörja sina barn men kanske inte så mycket mer (dvs kan inte åka på semester, o.s.v.) är inte fattig enligt mig. Ont om pengar ja, men inte fattig. En kvinna i filipinernas slumområde som är tvungen att leta mat bland soporna för att sedan koka om till ny mat och sälja för några enstaka kronor så att hennes barn ska få mat. Själv kan hon kanske bara äta varannan dag. Ja, då är man verkligen fattig.

  • Anonym (:(...­)
    Äldre 3 May 09:20
    #6

    Fattig i mina ögon är man om man inte kan spara alternativt lever på bidrag.

  • Anonym (Fatti­g?)
    Äldre 3 May 09:25
    #7
    Anonym (:(...) skrev 2015-05-03 09:20:06 följande:

    Fattig i mina ögon är man om man inte kan spara alternativt lever på bidrag.


    Oj, det var ett brett fattigdomsbegrepp! Är man fattig bara för att man inte har något överskott? Jag har inga som helst pengar sparade utan lever från månad till månad men har sällan sett mig själv som fattig.
  • LAHR
    Äldre 3 May 09:25
    #8

    jag anser at jag som lever med aspergers och troligtvis aldrig kommer klara av ett normalt 7-16 jobb där man får in en hyffsad lön är att vara fattig och de 4000 du har över är mer än vad jag har i månaden (3.500) så jag kan tycka jag är rätt fattig men jag kan ändå se att andra är fattigare då de saknar empati och känslomässiga egenskaper som jag värdesätter mer än pengar.

    Så ekonomiskt är jag rätt fattig men sedan lever jag inte själv heller men jag har gjort och levde då på lika lite. Jag tror inte folk vet vad fattig är längre haha! jag har vart utan inkomst i nästan 1 år i sträck och dte känns rätt bra i ångestmagen.,


    "you can do it you are a croft"
  • Anonym (:(...­)
    Äldre 3 May 09:32
    #9
    Anonym (Fattig?) skrev 2015-05-03 09:25:17 följande:

    Oj, det var ett brett fattigdomsbegrepp! Är man fattig bara för att man inte har något överskott? Jag har inga som helst pengar sparade utan lever från månad till månad men har sällan sett mig själv som fattig.


    Jag anser det eftersom att man lätt hamnar i en farlig fattigdom om man inte har sparande pengar. Om man exempelvis blir arbetslös så kan det ta a-lassande 3 månader att komma igång. Samma sak om man blir sjukskriven. När jag blev sjukskriven under graviditeten tog det 2,5 månader innan ersättningen kom.

    Han man inget sparande och är ensamstående så kommer man snabbt efter med räkningar och blir utan mat...
  • Anonym (:(...­)
    Äldre 3 May 09:33
    #10

    Inte a-lassande utan a-kassa

Svar på tråden när räknas man som fattig?