• Anonym (Mamman)

    Pappan och jag är oense om barnstolen i bilen. Åsikter?

    Jag och mitt ex har en 4,5-åring tillsammans.

    Det är dags att köpa en ny stol till bilen, då den gamla är trasig (den fäster inte lika hårt längre och går att rubba jättelätt - förmodligen då den tagits i och ur bilen allt för många gånger).

    Den räcker upp till 25 kg och är bakåtvänd.

    Barnet väger mellan 19-20 kg, är omkring 110 cm lång.

    Jag anser att den nya stolen ska vara bakåtvänd, pappan anser att det är mest ekonomiskt att köpa en stol som är framåtvänd, då vi ändå måste köpa en sådan längre fram.

    Så det står mellan säkerhet och ekonomi, där jag är för säkerheten och pappan är för ekonomin.

    Vad hade ni valt?

  • Svar på tråden Pappan och jag är oense om barnstolen i bilen. Åsikter?
  • Myling

    Framåtvänd. Fast vi åker så sällan bil.

    Å andra sidan kan ni ju köpa begagnat, inte så dyrt då.

  • fesun

    Bakåtvänd. Vår 4,5åring åker bakåt och har en ganska bra bit kvar innan stolen är för liten, skulle definitivt köpa en ny likadan om den gick sönder. Vi åker bil några ggr per år men det betyder ju inte att det inte kan hända en olycka.. säkerhet går alltid före ekonomi, dessutom kan man alltid sälja vidare senare och på så vis gå plus minus noll åtminstone.

  • Pentagram

    Jag hade nog gjort ett val utifrån pris på barnstolen, hur länge jag tror att barnet kunnat använda den och hur mycket bil vi kör.

  • Anonym (lila)

    Om ni i nuläget har en stol som inte är 100.%ig så känns det ju mest löjligt att komma och hävda att det är säkerheten man tänker på...

    Jag skulle valt en framåtvänd om vi var oense, iom att det kanske ändå blir dags att byta snart och barnet är så pass stort.

  • tulip79

    Vi ska köpa en bakåtvänd åt sonen som är 3,5 år. Han väger 20 kg o är 106 cm lång. Vi åker bil dagligen.

  • aleakim

    Trots att jag egentligen är stenhård på att barn ska åka bakåt så hade jag nog valt en framåtvänd i ert fall. Han närmar sig ju fem år och det är ju den rekommenderade åldern.

    Fast om det finns yngre barn i familjen som sedan kan ta över den bakåtvända stolen så hade jag nog köpt en sådan istället.


    W och liten i magen :)
  • Anonym (Mamman)

    Vi är alltså separerade och stolen sitter i pappans bil. Det var igår (söndags) som jag uppräckte att stolen var trasig då pappan lämnade av barnet hemma hos mig och jag gick ut för att möta upp och var den som lossade barnet ur stolen. Det var då jag upptäckte det och sa att vi måste köpa en ny. Sedan pratade vi om stol idag och pappan sa att han ska åka och köpa en efter jobbet varpå jag sa "köp en bakåtvänd, då sitter barnet säkrast!". Pappan ansåg att det var bättre att köpa en framåtvänd, då vi kommer att behöva en framåtvänd om ett år ungefär. Men under det året så kommer ju barnet att ha åkt i bilen minst hundra gånger.

  • Anonym (Bakåtvänt)

    Jag tycker det är dumsnålt att sätta ekonomi före säkerhet. Inget magiskt händer när barnet är fyra år, istället för att nacken knäcks vid en svår olycka så riskerar barnet svåra nackskador istället.

    Personligen lägger jag gärna några tusen extra för att öka chansen att mitt barn inte blir allvarligt skadad vid en krock.

Svar på tråden Pappan och jag är oense om barnstolen i bilen. Åsikter?