• Anonym (YES)

    Min dotter är bäst på att läsa i förskoleklassen!

    OCH hon har inte gått på dagis mer än 9 månader mellan 2 och 3 år. Lärarna tyckte till och med att hon kunde hoppa över ettan. Hon klarar både läsa, skriva, matte och att ta instruktioner m.m.

    Alltså handlar det mer om hur barnen är som människor än att dagis börjar med pedagogik när barnen är 1 år.

    Ja, jag vet att jag provocerar men en del verkar tro att dagis är lösningen på allt. Och jag vet att detta är medfött för inte har vi som föräldrar gjort mer än andra för att lära henne!

  • Svar på tråden Min dotter är bäst på att läsa i förskoleklassen!
  • Emmispemmis

    Min son också. Han gick på dagis i ett år melan tre och fyra, annars har han varit hemma.

    Han har alltid haft lätt för att lära. Lärde sig läsa självmant i fyraårsåldern.

  • Anonym (anonym)

    Mitt barn läste högt för de andra barnen vid knappt 6 år, kunde plötsligt en dag läsa och skriva vid 5 år utan att ha lärt sig detta av pedagoger eller andra.

  • Fiona M

    Så... Du är stolt över att din dotter har medfödda fördelar och drar upp hur oengagerade ni varit i hennes lärande som ett argument mot förskolan?

    OK.

  • Duckan

    Min mamma lärde mig att läsa hemma. Jag har inte gått en dag på fsk i hela mitt liv.
    Säger dock mer om mammas tålamod än hur bra jag var tycker jag.

  • Anonym (många aspekter)

    Någon ska ju vara bäst i klassen, det är kul när barnen gillar/har lätt för nya utmaningar! Skulle ändå aldrig hoppa över ettan med tanke på sociala mognadsfaktorer, barn ska få va barn osv. Men det är ju också otroligt individuellt, liksom duktighetssyndrom och prestationsångest. Tycker inte du provocerar, nog får man vara stolt över sina barn ju :)

  • Anonym (Vad har dagis med saken att göra?)

    Min son är bäst i klassen på att läsa och i matte. Han ligger även långt fram i alla andra ämnen.

    Har har gått på dagis sen han var 1,5 år. 

    Min dotter är bland de sämsta i klassen och hon gick på dagis från 3 års ålder. Fast numera är hon bland de snabbaste på att läsa.

  • Anonym (dagis != nödvändigt)

    Jag tror att anledningen till att väldigt många hävdar att dagis är superviktigt för barnens utveckling är att de innerst inne skäms en smula för att deras telningar är på dagis 8h om dagen. Då är det ganska lätt att rättfärdiga det med att det är "nödvändigt". Sanningen är nog den att väldigt få är beredda att ta den ekonomiska smällen som alternativet att vara hemma istället skulle innebära.
    Själv gick jag inte på dagis alls, kunde läsa när jag var fyra år, multiplikationstabellerna när jag var sex etc. Dagis är lika nödvändigt för ett barns utveckling som en spik i foten.
    Däremot är dagis en nödvändig förutsättning för att många småbarnsföräldrar skall kunna resa på semester fem veckor till Thailand, köpa feta TV-apparater och ha bo i dyra villor / lägenheter.

  • Anonym (anonym)
    Fiona M skrev 2015-05-06 09:38:45 följande:
    Så... Du är stolt över att din dotter har medfödda fördelar och drar upp hur oengagerade ni varit i hennes lärande som ett argument mot förskolan?
    OK.
    Om de menar mitt barn som läste högt för de andra barnen så gick det på förskola från 2 års ålder att det kunde läsa tidigt lär bero på att vi hade väldigt mycket högläsning hemma  och att de läste högt mycket på förskolan och barnet helt enkelt löste läskoden tidigt genom att se texter samtidigt som de lästes. Det är alltså en ren slump vilka som börjar läsa tidigt och vilka som lär sig läsa när de börjar skolan har 3 barn till som inte lärde sig förrän i 1:a klass trots att vi läste väldigt mycket för dem också.
Svar på tråden Min dotter är bäst på att läsa i förskoleklassen!