Inlägg från: anne h |Visa alla inlägg
  • anne h

    Lämplig månadspeng för 14 åring?

    100 kr/mån kan vara _mkt_ pengar för vissa! Så hur kan ni säga det är snålt? Ni vet allt om den familjens ekonomi, eller?

    MIN 14-åring har hela 200 kr/mån.. snålt eller?

  • anne h

    Linda1976-
    biobesök? haha Undrar när vi var på bio sist.. Tror vi lever i lite olika världar..

  • anne h

    Linda1976-
    ok, du tycker det är "sorligt" att det finns 14-åringar som har 100 kr i månadspeng, jag är glad som faktiskt kan avvara 200 till min 14-åring, 150 till min 13 åring och 100 åt min 11-åring. 6-åringen får inga pengar.

    Så "roligt" att höra att man är snål.. och att det är sorgligt att man inte kan ge barnen mer..

  • anne h

    BellaH-
    Då mina ungar oftast har kvar en hel del av sina pengar när det är dags för ny månadspeng förmodar jag att de inte tycker det är för lite.
    -det kan ju som sagt bero på var man bor, här har vi 4 km till närmaste affär, som då är en konsumbutik.. 2 mil till större butiker, dit hinner barnen knappt aldrig åka pga att de har så mkt fritidsaktiviteter..
    de köper inga tidningar, finns gott om böcker på bibblan de lånar, de tre stora. Bio vet jag inte när de var på sist.. Inget som man kan ta sig till ändå med buss och de har inte körkort ännu på många år, nån av dem.
    Mina ungar _hinner_ inte gå på bio eller shoppa, de har sina hästar, idrott, dans, kompisar, sång, scouter mm..

  • anne h

    Mina barn får alltså alla kläder, skor, fritidsaktiviteter, bussresor, cyklar, skidor osv av _mig_, jag betalar allt det de behöver, de köper endast godis odyl för in måndaspeng.
    Av den summan de får lyckas de iaf spara en hel del, oftast, som de sedan förbrukar när de är i Sthlm hos sin far, eftersom han aldrig betalar för deras tunnelbana/bad/osv, de får inte ens en krona av honom, utan jag skickar med dem pengar även när de är där i 3-4 veckor. _Det_ tycker _jag_ är snålt..

    Barnen hinner dessutom inte göra slut på pengarna här, då vi bor i en liten by utan några som helst affärer, närmaste konsum ligger 4 km bort, närmaste större butik 2 mil bort..
    Däremot kostar deras fritidsaktiviteter massor (ridning för alla barnen, dans, sång, mm) och bilresor till/från dem (finns inga kommunala färdmedel här).. men det betalar de som sagt inget av..

Svar på tråden Lämplig månadspeng för 14 åring?