• Anonym (..')

    Min treveckors har fortfarande ingen försäkring.

    Hur illa är det på en skala?!

    Jag förstår att det är en viktig sak för mitt barn att ha men har inte råd just nu.

    Har alla barnförsäkring som har barn?

  • Svar på tråden Min treveckors har fortfarande ingen försäkring.
  • Anonym (ja)

    Alla jag känner har det. Men hade du en sån där gratis gravidförsäkring? Tex Folksams gäller fram tills barnet är 6 månader.

  • Anonym (Tessa)

    Ja, det handlar ju om att om barnet drabbas av t ex en tandskada så slipper hen stå för kostnaderna själv i framtiden. Även olika sjukdomar ger pengar vid diagnos. Min man har en svår kronisk sjukdom som skulle givit ca 100 000 kr, men hans föräldrar köpte inte nån försäkring, lite bittert förstås. Fula ärr och så ingår också.

  • Anonym (..')

    Så man är inte mindre oansvarig om man inte har försäkrat sitt barn?!

    Jag känner mig faktiskt rätt oansvarig ändå.

    Ändå förvånande att många inte brytt sig och det har funkat bra ändå! =)

  • Anonym (Självklart)

    Självklart ska man ha en försäkring på sina barn! Jo, jag tycker verkligen det är oansvarigt att inte ha det. Måste väl finnas något annat man kan dra ner på först.

  • Påven Johanna

    Vi har i alla fall alltid haft och jag tycker för min del att det är en mycket viktig sak att ha. Det kan handla om mycket höga belopp som barn går miste om vid olycksfall och/eller sjukdom.

  • Santin
    Anonym (..') skrev 2015-05-28 06:14:24 följande:

    Så man är inte mindre oansvarig om man inte har försäkrat sitt barn?!

    Jag känner mig faktiskt rätt oansvarig ändå.

    Ändå förvånande att många inte brytt sig och det har funkat bra ändå! =)


    Enligt mig är det oerhört oansvarigt. Man vet aldrig vad som händer och plötsligt står man där utan försäkring och får täcka alla kostnader själv.

    Om tex ditt barn blir så sjukt att du måste vårda hemma så täcker en försäkring ett visst ekonomiskt bortfall.

    Bara att ringa ett försäkringsbolag och skaffa en. Hur svårt ska det vara!? Skärp dig och ta ansvar för ditt barn.
  • phillipha

    Vi har alltid haft försäkringar på våra barn, har tecknat samma dag som vi kommit hem från BB.

    Sonen som är 4 var med om en brännskadad förra året och på den följde många sjukhusbesök, omläggningar, vårdtid i hemmet, operation mm. Vi har av vårt försäkringsbolag fått ersättning för alla resor till och från sjukhuset, alla omkostnader så som parkering, omläggningsmaterial, avgift för sjukhusbesök, mediciner ä, kostade för inläggning samt en peng per dag som han låg inlagd plus samma summa (411kr/dag) för tiden efter sjukhusinläggning då han var sjukskriven och inte fick vistas på förskolan. Vi fick dessutom 1000kr som "plåster på såret" efter 10 besök på sjukhuset.

    Nu har det gått drygt ett år och vi väntar på ersättningsbedömning för vanprydande ärr. Han har ett ärr på huvudet som är 8x5 cm där det inte växer (och aldrig kommer växa) hår. Han har dessutom ett ärr på benet där läkarna tog frisk hud för att transplantera.

    Hittills har vi fått över 22000 kr från försäkringen bara i "omkostnader". Vi har Trygghansa som försäkringsbolag och har valt den dyraste försäkringen med alla tillägg man kan ha och betalar ca 2700kr/år för sonen. Jag är evigt tacksam för den!

    PS. När sonen var 1,5 år välte han en grind över sig och fick en liten skada under ögat, efter ett år var där ett minimalt ärr som han fick 3000kr för. Idag två år senare syns det inte alls.


  • Anonym (Hanna)

    Jag tycker också att det är oansvarigt, faktiskt.
    Försäkrar man hus och hem och bil och allt annat bör man verkligen försäkra sina barn!

    I vårt fall har vi först fått ersättning vid sjukhusvistelse 6 dygn x 300kr plus att vi också fick ersättning för de faktiska utlägg vi hade typ mat och parkering.
    Man får också en direkt ersättning på 500kr enbart av det faktum att man blev inlagd akut, vilket vi blev. Detta var när barnet var ca 6 mån.

    Sen bröt hon en arm under skoltid. Inga problem, utöver det som skolans försäkring täckte (alla barn är försäkrade under skoltid) så fick vi ersättning för kläder som ambulanspersonalen klippte upp och även där för ett par dygn på sjukhuset.

    Men det jag tänker på främst är om ditt barn råkar ut för en olycka eller drabbas av en sjukdom som gör att hen får begränsade förmågor längre fram. Hen kanske bara kommer att bli arbetsför till 50% så småningom. Och då kan försäkringen gå in och täcka upp med livränta och ersättning för förlorad arbetsinkomst och då är det inte några småsummor vi pratar om!!

    Gå in på Konsumenternas försäkringsbyrå och jämför litegrann, och välj en som verkar heltäckande men som har lite lägre premier. Ofta är ersättningen man får kopplat till vilken premienivå man lagt sig på men där har man ett val själv.

Svar på tråden Min treveckors har fortfarande ingen försäkring.