• Hannai
    Äldre 29 May 22:18
    898 visningar
    8 svar
    8
    898

    24. Vad beror benskörhet på? Hur diagnostiseras det? Vilka är symtomen och hur behandlas benskörhet?

    Någon som vet 
    Vad beror benskörhet på? Hur diagnostiseras det? Vilka är symtomen och hur behandlas benskörhet?           
  • Svar på tråden 24. Vad beror benskörhet på? Hur diagnostiseras det? Vilka är symtomen och hur behandlas benskörhet?
  • Äldre 29 May 22:20
    #1
  • Anonym (NÅGON SOM VET ?)
    Äldre 30 May 13:40
    #2

    Vad menas med rehabilitering ur ett medicinskt perspektiv?

  • Anonym (NÅGON SOM VET ?)
    Äldre 30 May 13:42
    #3
    Vad menas med rehabilitering ur ett medicinskt perspektiv?
  • Äldre 30 May 14:03
    #4
    Anonym (NÅGON SOM VET ?) skrev 2015-05-30 13:42:54 följande:

    Vad menas med rehabilitering ur ett medicinskt perspektiv?


    www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Rehabilitering/
  • Pentra
    Äldre 30 May 14:06
    #5

    Hej! Då benskörhet/osteoporos uppstår så har man varit drabbad av kalkbrist/kalciumbrist under lång tid. En utav de största orsakerna till kalkbrist i västvärlden är vårt höga intag av mejeriprodukter som baseras på komjölk. Mjölkens fetter är i det närmaste oslagbara i sin nyttighet, och står inte att finna i denna kombination i något annat livsmedel. Men, just komjölkens sammansättning leder till att skelettet sakta men säkert urkalkas hos dem som dricker den eller konsumerar mejeriprodukter baserade på komjölk. Så, därför så måste man som konsument av dessa komplettera sin kost med ett trevärdigt kalciumtillskott för att undvika kalkbrist och benskörhet/osteoporos. Och det är även mycket viktigt att kalciumtillskottet kombineras med magnesium och D-vitamin för att det skall kunna upptas av kroppen på bästa sätt. ... Vänliga hälsningar, Pentra

  • Gert
    Äldre 30 May 14:13
    #6
    Pentra skrev 2015-05-30 14:06:43 följande:

    Hej! Då benskörhet/osteoporos uppstår så har man varit drabbad av kalkbrist/kalciumbrist under lång tid. En utav de största orsakerna till kalkbrist i västvärlden är vårt höga intag av mejeriprodukter som baseras på komjölk. Mjölkens fetter är i det närmaste oslagbara i sin nyttighet, och står inte att finna i denna kombination i något annat livsmedel. Men, just komjölkens sammansättning leder till att skelettet sakta men säkert urkalkas hos dem som dricker den eller konsumerar mejeriprodukter baserade på komjölk. Så, därför så måste man som konsument av dessa komplettera sin kost med ett trevärdigt kalciumtillskott för att undvika kalkbrist och benskörhet/osteoporos. Och det är även mycket viktigt att kalciumtillskottet kombineras med magnesium och D-vitamin för att det skall kunna upptas av kroppen på bästa sätt. ... Vänliga hälsningar, Pentra


    Det antas vara laktosen i just mjölk som är dåligt. Däremot anses yoghurt, ost och andra fermenterade mjölkprodukter stärka skelettet då det innehåller knappt någon laktos alls.
    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
  • Pentra
    Äldre 30 May 17:08
    #7
    Gert skrev 2015-05-30 14:13:20 följande:
    Det antas vara laktosen i just mjölk som är dåligt. Däremot anses yoghurt, ost och andra fermenterade mjölkprodukter stärka skelettet då det innehåller knappt någon laktos alls.
    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997

    Mejeriprodukter gjorda på komjölk kalkar ur skelettet. Mejeriprodukter gjorda på get-, får- eller kamelmjölk har inte samma lömska sammansättning som komjölken och man behöver därför inte tillföra extra kalcium när man förtär dessa. All yoghurt, kefir och fil är väldigt bra eftersom förvandlingsprocessen även medför att det bildas gammainterferon i produkterna, och gammainterferon är ett livsförlängande ämne. ... Vänliga hälsningar, Pentra
  • Gert
    Äldre 31 May 07:44
    #8
    Pentra skrev 2015-05-30 17:08:56 följande:

    Mejeriprodukter gjorda på komjölk kalkar ur skelettet. Mejeriprodukter gjorda på get-, får- eller kamelmjölk har inte samma lömska sammansättning som komjölken och man behöver därför inte tillföra extra kalcium när man förtär dessa. All yoghurt, kefir och fil är väldigt bra eftersom förvandlingsprocessen även medför att det bildas gammainterferon i produkterna, och gammainterferon är ett livsförlängande ämne. ... Vänliga hälsningar, Pentra
    Har du något bevis att komjölk kalkar ur skelettet?
    Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Birger Schlaug, 1997
Svar på tråden 24. Vad beror benskörhet på? Hur diagnostiseras det? Vilka är symtomen och hur behandlas benskörhet?