• Anonym (morsd­ag eller inte)
    Äldre 31 May 21:05
    20008 visningar
    84 svar
    -1
    84
    20008

    Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?

    Om man har små barn (4 o 8 i vårt fall) känns det inte som den rätta saken att göra att aom den andra föräldern steppa in och styra upp någon form av firande? Jag är ju förvisso inte hans mamma men betyder det att min morsdag ska glömmas tills jag har vuxna barn?

    Mina barn hade förberett en sång och måla teckning till mig. Helt fantastiskt barn och man blir varm i hjärtat. Men jag kan ändå inte låta bli att bli besviken när det är jag som får gå upo o steka söndags plättarna medan han tar sovmorgon. Jag går upp ALLA andra dagar om året med barnen och gör frukost även dessa. Sedan kom min sambo upp gav mig en kram och satte sig vid bordet. Ironiskt nog hade han tagit på tshirten med "super pappan" som jag köpte åt honom ifrån barnen på förra farsdag. När min äldsta dotter säger att han också borde måla en teckning till mig idag eftersom han inte köpt någon present svarar han "mamma förtjänar mer än en teckning" varpå jag svarar "du behöver inte köpa något åt mig, men du kunde iaf ha ansträngt dig lite, hjälp barnen eller låtit mig ha sovmorgon iaf" "Jag hade gärna låtit dig ha haft sovmorgon fräser han till svar" "Skulle jag väcka dig först då menar du undrar jag?" Att väcka honom tar ungefär en halvtimma och det tyckte han minsann att jag kunde ha gjort. Fin sovmorgon kan man ju tycka.

    Är det jag som överreagerar? Med kroppen full av gravid hormoner vet man knappt varken ut eller in. Eller kan man som förälder ä då förvänta sig något en sådan dag som denna av sin partner. Speciellt när själv vaktar upp honom när det vankas farsdag?! Hur gör ni?

  • Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?
  • Påven Johann­a
    Äldre 31 May 21:11
    #1
    +1

    Han kanske är sur över t-shirten? 

  • Mascar­aklump­ar
    Äldre 31 May 21:12
    #2

    Ja, du överreagerar och beter dig dessutom illa mot din sambo. 

  • Anonym (Fatta­r ej)
    Äldre 31 May 21:13
    #3

    Det jag inte fattar är att han sa att han skulle ge dig något, men du sa nej och sen är du arg för att du inte fick något.. Om du har specifika krav på hur din sambo ska uppvakta dig på mors dag får du nog kommunicera det till honom i förväg.

  • nozpa
    Äldre 31 May 21:13
    #4
    Påven Johanna skrev 2015-05-31 21:11:03 följande:

    Han kanske är sur över t-shirten? 


    Hehe.
  • Äldre 31 May 21:17
    #5
    -1

    Jag tycker att man kan förvänta sig någonting i alla fall. Speciellt o du anstränger dig på farsdag. Som att han kunde ha låtit dig sova eller något liknande. Brukar han göra något för dig annars? Jag visade mitt missnöje min första morsdag för min sambo och efter det har han kommit ihåg det;) 

  • Äldre 31 May 21:19
    #6
    +1

    De här dagarna ställer fasiken alltid till det i familjerna verkar det som. Jag tycker att du överreagerar och jag hoppas verkligen att du inte tog upp det framför barnen. Om du känner att det alltid är du som går upp så finns det 364 dagar till på ett år att ta upp sånt på. Det är mors dag och dina barn firade dig. Så inte behöver du vänta tills du har vuxna barn på att bli firad. 


    Don't you black or white me
  • Äldre 31 May 21:19
    #7

    Shit vad skönt för vissa gnällspikar att skylla på grav.hormoner ...


    Goodness me
  • Anonym (morsd­ag eller inte) Trådstartaren
    Äldre 31 May 21:55
    #8

    nej jag blev inte sur för att han inte köpt något. det äe inte hans sak att göra. men att kanske gå upp med barnen vore väl inte för mycket begärt? eller att få frukost fram dukad?

    jaglev dessutom inte sur utam mest besviken

  • Anonym (B)
    Äldre 31 May 21:59
    #9

    Och du skaffar ett till barn med honom?

    Grattis. Skyll dig själv.

  • Anonym (B)
    Äldre 31 May 22:01
    #10
    Anonym (B) skrev 2015-05-31 21:59:35 följande:

    Och du skaffar ett till barn med honom?

    Grattis. Skyll dig själv.


    "Jag går upp ALLA andra dagar om året med barnen och gör frukost även dessa. "

    Mitt svar gäller hans beteende året om , inte just Mors dag.
Svar på tråden Vad kan man "förvänta sig" av sambon på morsdag?