Inlägg från: Angels |Visa alla inlägg
  • Angels

    Kallt vatten för att få tyst på ungen??

    Är det OK att slänga ett glas kallt vatten över ungen för att få tyst på den (6 år gammal)? Alltså, om ungen skriker okontrollerat och man bara vill få ett slut på det hela?!

    Vad tycker ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-02-23 09:54:48:
    För att förtydliga: Det var inte jag som kastade vatten på barnet, utan det var mamman till barnet som gjorde det. Men, jag ville inte ställa frågan så, pga att jag inte ville vinkla frågan, så ni svarade för att \"hålla med\" mig, om ni förstår hur jag menar.

  • Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??
  • Angels

    Hm, hon satt i och försig redan i sin säng. Det var när hon skulle sova, som hon satt och skrek om att hon inte ville sova utan vara uppe istället.

  • Angels

    Det var i och för sig inte jag som gjorde det, utan hennes mamma. Men, jag ville inte ställa frågan så, eftersom jag inte ville att frågan skulle bli ledande till vad jag egentligen tycker om hennes mamma. Ville mest veta om ni tycker det är ok för jag tycker nämligen inte det. Men, det verkar som de flesta tycker det är fel?!

  • Angels

    Småtokig: Va, oj, men, då måste det väl gått lite väl långt? Kanske man borde söka hjälp innan det går så långt att man måste lugna ner barnet med en kalldusch??

  • Angels

    Lyktan: Jo, jag håller med att det är fel att slå sin far, men samtidigt så är jag så emot att "lindra" symptomen istället för orsaken. Det finns alltid en orsakt till varför ett barn gör som det gör och det blir nog bättre av att man finner den orsaken istället. Jag håller på mycket med hästar och jag kan säga att det enda sättet att få bukt på hästens problem är att lösa orsaken och inte symptomen. Tycker det är samma sak med barn.

  • Angels

    Lyktan: Nej, jag har inga egna barn. Det är min sambos dotter, som mamman har problem med att hantera och vi undrar om det kanske inte är dags att ta upp den utrednings om soc lade ner i somras (min sambo anmälde mamman, då barnen sa att hon gjorde illa dem när de inte gjorde som hon sa). Vi vill att mamman ska få hjälp och det vill mamman också, men soc säger bara att det är mamman och pappan som har svårt att samarbeta, vilket i och för sig också är sant, men mamman behöver ändå hjälp med att hantera barnet.

  • Angels

    Lyktan: Ja, jag håller med dig. Men, vi ska ta upp detta med soc igen och hoppas att mamman kan få hjälp nu. Jag tycker det är dålig stil av soc att, när man faktiskt BER om hjälp, att man inte kan få det. *suck*

  • Angels

    BlueBlue: Nej, hon är 6 år gammal, alltså ingen bebis. Jag vet, det låter hemskt med ungen, men det är så mamman uttrycker sig - att hon skulle få tyst på ungen. Men, jag vet inte, mest irriterad på det som händer. Vi kommer dock anmäla till soc igen att mamman behöver hjälp. Hoppas hor får hjälp denna gången.

  • Angels

    Snurran: Nej, det är ingen bebis. Hon är 6 år gammal och ville inte gå och lägga sig. Mamman har tidigre sökt hjälp för att kontrollera barnen, vilket hon fick avslag för hos både BUP och SOC. Vi kommer anmäla detta till soc igen, så kanske mamman denna gången kan få hjälp!

  • Angels

    Kathy1: Vad menar du med "om du redan vet om och har bestämt dig för att mamman är pantad genom att göra en sådan sak tycker jag det är lite dålig stil att hänga ut henne så här. "

    Jag har aldrig sagt att mamman är pantad. Det enda jag sagt är att jag inte gillar det hon gör, samt att mamman bett om hjälp, men inte fått det, då soc tyckte att det var föräldrarna som hade samarbetssvårigheter. Det jag också frågade, var om ni ansåg att det var rätt eller fel att kasta vatten på sitt barn, när det är argt. Jag vill att mamman ska få hjälp med barnen, för det känns som att hon, redan för 2 år sedan, förlorat kontrollen över dem.

  • Angels

    Kathy1: Nej, jag hänger inte ut mamman. Det var inte alls så menat. Det var därför jag valde först att ställa frågan så att ingen kunde ana om det var jag eller någon annan som gjort det. Är det att hänga ut någon?

    I det här fallet anser jag faktiskt inte att mamman är pantad. Snarare soc som är pantade som inte ser att mamman kanske faktiskt är i behov av den hjälp hon bad om.

  • Angels

    busmor: Jo, kanske att svaret är givet, men jag ville ändå ha en åsikt om det hela. Tänkte mest om jag överreagerade på det som hänt, men det verkar inte så...

    Tyvärr händer det mer saker nu och vi vet inte riktigt vad vi ska göra (mamman gjorde illa sonen, för att han rev henne i ansiktet).

  • Angels

    lillsmurfen: Du anar inte hur mycket vi försökt hjälpa henne. Vi har pratat med soc, men de bryr sig liksom inte. Vet inte om det bara är vi som har det problemet, men jag blir så förbannad att man anmäler till soc och så lägger de bara ner utredningen och tycker att det är föräldrarna som inte kan samarbeta och att det är därför. Men, mamman BER ju om hjälp själv också, ska inte soc hjälpa henne då? *suck*

    Förresten, nej, dottern är ingen baby. Hon är 6 ÅR gammal!

Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??