• Äldre 23 Feb 09:31
    12809 visningar
    106 svar
    106
    12809

    Kallt vatten för att få tyst på ungen??

    Är det OK att slänga ett glas kallt vatten över ungen för att få tyst på den (6 år gammal)? Alltså, om ungen skriker okontrollerat och man bara vill få ett slut på det hela?!

    Vad tycker ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-02-23 09:54:48:
    För att förtydliga: Det var inte jag som kastade vatten på barnet, utan det var mamman till barnet som gjorde det. Men, jag ville inte ställa frågan så, pga att jag inte ville vinkla frågan, så ni svarade för att \"hålla med\" mig, om ni förstår hur jag menar.

  • Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??
  • loppan­1
    Äldre 23 Feb 09:49
    #31

    Nej!!! Att kasta vatten på någon är väl aldrig okej, jag skulle bli galen om någon kastade vatten på mig

  • Äldre 23 Feb 09:49
    #32

    mammatilldig: då ber jag om ursäkta att jag har feltolkat allt.

  • snilli­s
    Äldre 23 Feb 09:49
    #33

    Nej, det tycker jag låter som en dålig idé. Skulle du vilja få ett glas kallt vatten slängt över dig om du var arg? Låter verkligen respektlöst! Varför inte prata om vad som gjort barnet så argt istället? Visst, det kan var svårt att prata med någon som är hysterisk men det går ju över. Låt honom/henne vara tills det är över.

  • invo
    Äldre 23 Feb 09:51
    #34

    VA???

  • Äldre 23 Feb 09:51
    #35

    Lyktan: Nej, jag har inga egna barn. Det är min sambos dotter, som mamman har problem med att hantera och vi undrar om det kanske inte är dags att ta upp den utrednings om soc lade ner i somras (min sambo anmälde mamman, då barnen sa att hon gjorde illa dem när de inte gjorde som hon sa). Vi vill att mamman ska få hjälp och det vill mamman också, men soc säger bara att det är mamman och pappan som har svårt att samarbeta, vilket i och för sig också är sant, men mamman behöver ändå hjälp med att hantera barnet.

  • Äldre 23 Feb 09:54
    #36

    Angels: Jaha okej! Förlåt, jag förstod inte.
    Har man svårt att hantera stress situationer som människa är det svårt att vara förälder, det finns iofs många sätt att bli hjälpt på. Hoppas det där löser sig. Svårt läge!

  • Äldre 23 Feb 09:55
    #37

    Lyktan: Ja, jag håller med dig. Men, vi ska ta upp detta med soc igen och hoppas att mamman kan få hjälp nu. Jag tycker det är dålig stil av soc att, när man faktiskt BER om hjälp, att man inte kan få det. *suck*

  • Nathan­a
    Äldre 23 Feb 09:59
    #38

    Det tycker jag verkligen inte är ok! Även små barn förtjänar respekt!! Prata, krama eller vänta ut tror jag biter bra mycket bättre än ett kallt glas vatten i ansiktet..

  • tjötas
    Äldre 23 Feb 09:59
    #39

    Det är väl typ så man gör med katter när de är olydiga... Känns inte som något jag skulle vilja utsätta mitt barn för, oavsett om det är lite eller mycket vatten.

  • Jennie med ie
    Äldre 23 Feb 10:00
    #40

    Nope. Nej. Aldrig.

Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??