• Angels

    Kallt vatten för att få tyst på ungen??

    Är det OK att slänga ett glas kallt vatten över ungen för att få tyst på den (6 år gammal)? Alltså, om ungen skriker okontrollerat och man bara vill få ett slut på det hela?!

    Vad tycker ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-02-23 09:54:48:
    För att förtydliga: Det var inte jag som kastade vatten på barnet, utan det var mamman till barnet som gjorde det. Men, jag ville inte ställa frågan så, pga att jag inte ville vinkla frågan, så ni svarade för att \"hålla med\" mig, om ni förstår hur jag menar.

  • Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??
  • Kathy1

    Angels: om du redan vet om och har bestämt dig för att mamman är pantad genom att göra en sådan sak tycker jag det är lite dålig stil att hänga ut henne så här.

  • Lilou

    Nej, det ar INTE ok!!!! Som FruPuffen skrev ar det en krankning!!!

  • MariaTheresa

    Kathy1, hänga ut? Det är väl ingen här som vet vem mamman är?!

  • Angels

    Kathy1: Vad menar du med "om du redan vet om och har bestämt dig för att mamman är pantad genom att göra en sådan sak tycker jag det är lite dålig stil att hänga ut henne så här. "

    Jag har aldrig sagt att mamman är pantad. Det enda jag sagt är att jag inte gillar det hon gör, samt att mamman bett om hjälp, men inte fått det, då soc tyckte att det var föräldrarna som hade samarbetssvårigheter. Det jag också frågade, var om ni ansåg att det var rätt eller fel att kasta vatten på sitt barn, när det är argt. Jag vill att mamman ska få hjälp med barnen, för det känns som att hon, redan för 2 år sedan, förlorat kontrollen över dem.

  • Kathy1

    MariaTheresa: nä, det är riktigt, men ändå så gör man ju det eftersom man vet vem personen är i fråga. Förstår du vad jag menar?

    Angels: handen på hjärtat, eftersom du vill ha medhåll om att det va dumt gjort så borde du ju tycka att hon är lite pantad, korkad, dum, kalla det va du vill.
    Tycker att det är jättefint av dig att vilja hjälpa mamman och hennes barn, fler borde vara som du!

  • MariaTheresa

    Kathy1, jo jag förstår vad du menar, men tycker fortfarande inte att TS hänger ut någon.

  • Angels

    Kathy1: Nej, jag hänger inte ut mamman. Det var inte alls så menat. Det var därför jag valde först att ställa frågan så att ingen kunde ana om det var jag eller någon annan som gjort det. Är det att hänga ut någon?

    I det här fallet anser jag faktiskt inte att mamman är pantad. Snarare soc som är pantade som inte ser att mamman kanske faktiskt är i behov av den hjälp hon bad om.

  • en glad

    Absolut inte, man kränker inte ett barn på det sättet! Man behöver bara tänka tvärtom; vilken förälder skulle gilla om barnet ett glas kastade vatten på vederbörande.

    Det är olagligt att utsätta ett barn för aga och kränkande behandling.

Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??