• Angels

    Kallt vatten för att få tyst på ungen??

    Är det OK att slänga ett glas kallt vatten över ungen för att få tyst på den (6 år gammal)? Alltså, om ungen skriker okontrollerat och man bara vill få ett slut på det hela?!

    Vad tycker ni?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-02-23 09:54:48:
    För att förtydliga: Det var inte jag som kastade vatten på barnet, utan det var mamman till barnet som gjorde det. Men, jag ville inte ställa frågan så, pga att jag inte ville vinkla frågan, så ni svarade för att \"hålla med\" mig, om ni förstår hur jag menar.

  • Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??
  • Pallas

    Säger som en glad: Är det okej att göra så mot någon vuxen? Är svaret nej så är det inte heller okej att göra det mot ett barn.

  • yaaniz

    tycker inte det är ok..pga alla anledningar som alla andra skriver..

    men man tycker ju att nån borde tycka det e ok..finns det nån sån här så förklara gärna..vill se hur du tänker.

  • busmor

    Jag fattar inte varför frågan ställs? Är inte svaret ganska givet?

  • lucasmama

    Barn är människor och förtjänar att bli behandlade med respekt!! Och jag tycker inte att man kastar vatten på någon man respekterar... verkar i mina öron helt sinnessjukt faktiskt. Vad får det barnet för grunder i hur man behandlar andra människor?

  • Angels

    busmor: Jo, kanske att svaret är givet, men jag ville ändå ha en åsikt om det hela. Tänkte mest om jag överreagerade på det som hänt, men det verkar inte så...

    Tyvärr händer det mer saker nu och vi vet inte riktigt vad vi ska göra (mamman gjorde illa sonen, för att han rev henne i ansiktet).

  • lillsmurfen

    Nu har jag inte läst hela tråden, men det låter som en mamma som inte mår riktigt bra när man ger sej på sin lille bebis på det viset. Mamman gjorde illa sonen för att han rev henne. Vad gjorde hon då? Låter som om en anmälan kanske vore på sin plats. Då kan mamman få den hjälp hon verkar behöva.

  • Angels

    lillsmurfen: Du anar inte hur mycket vi försökt hjälpa henne. Vi har pratat med soc, men de bryr sig liksom inte. Vet inte om det bara är vi som har det problemet, men jag blir så förbannad att man anmäler till soc och så lägger de bara ner utredningen och tycker att det är föräldrarna som inte kan samarbeta och att det är därför. Men, mamman BER ju om hjälp själv också, ska inte soc hjälpa henne då? *suck*

    Förresten, nej, dottern är ingen baby. Hon är 6 ÅR gammal!

  • lillsmurfen

    Oj jag läste 6 månader av någon anledning. Inte för att det spelar någon roll......

  • vilsen

    Pallas: Jag skulle nog kunna slänga ett glas kallt vatten på min man utan att han skrek i högan sky.... (Han kan faktiskt vara rent förskräcklig när han sätter igång på allvar )men det är ju jag, och jag kanske får överväga att låta bli sådana saker när jag har barn i närheten. Jag vill ju inte att de ska ta efter sin mamma!

    Men för att ta allvarligt på frågan ..... Jag skulle inte sätta i system att hälla vatten över en unge när den skrek men iband så måste man ju få vara lite kreativ ...... alternativt förbannad. Tror jag. Känner att det beror vääääääääääldigt mycket på situationen. Är det en unge som har "satt i system" att skrika för att alltid få sin vilja fram tex. Slänger man vatten för att man faktiskt skulle slänga ut ungen från balkongen annars? Vad händer efter vattnet?

Svar på tråden Kallt vatten för att få tyst på ungen??