• Anonym (anonym)

    Sjukskriven för energibrist och stressreaktion. Vill inte tillbaka till min gamla arbetsplats...

    Jag är för andra gången i år sjukskriven för energibrist och stressreaktion.och jag tycker att det är jobbigt att ta mej tillbaka för andra gången i år. Trots flera påpekanden till chefen om att jag inte mår bra utav min arbetssitution så gör han ingenting åt saken. Denna gången har jag kopplat in facket för jag känner att det är ohållbart att ha det så här. Jag vill verkligen inte riskera min hälsa mer än vad jag gjort på mitt arbete. Arbetet är oerhört stressigt och jag känner inte att jag klarar av att jobba med samma arbetsuppgifter i fortsättningen. Trots att jag nu är sjukskriven för andra gången så tänker chefen inte göra något åt att anpassa mina arbetsuppgifter eller dylikt utan han anser att det är mitt jobb och att jag är anställd för att göra dessa arbetsuppgifterna. Han tar ingen hänsyn till att jag är sjukskriven pga av energibrist och stress. Ska jag tillbaka så blir det till samma sitation som tidigare.

    Snart ska jag träffa min handläggare på försäkringskassan för första gången och efter det kommer det att bli ett rehabmöte. Om jag nu är sjukskriven för andra gången och chefen inte kan anpassa min arbetsuppgifter någonting så riskerar jag med stor sannolikhet att bli sjuk igen om jag måste tillbaka till samma arbetsuppgifter utan förändring. Kan jag bli tvingad till detta? Allting blir ju bara värre och jag riskerar ytterligare en sjukperiod som jag inte vill ha. Jag känner att jag fått nog nu och vill vidare till ett annat arbete. För att kunna bli frisk behöver jag förändring. Inte att gå tillbaka till samma ohållbara situation igen som jag blev sjuk av.... Arbetsgivaren har redan sagt att det inte finns några omplaceringsalternativ och jag har sagt att jag inte vill riskera att bli sjuk igen på jobbet...

    Ni andra som gått igenom liknande... Vad har jag att vänta? Det borde ju ändå ligga i Försäkringskassan och fackets intresse att jag inte blir sjuk igen..

  • Svar på tråden Sjukskriven för energibrist och stressreaktion. Vill inte tillbaka till min gamla arbetsplats...
  • Anonym (skärp dig)

    Varför söker du inte nytt jobb? Eller börjar plugga?

    Det är lika mycket ditt ansvar.....

  • Anonym (nyfiken)

    Du vet attdet inte kommer att bli bättre på din nuvarande arbetsplats. Varför söker du inte redan nya jobb?

  • Anonym (Kan bli riktigt illa)

    Hände min kompis, gick tillbaka till samma stress och har nu varit sjukskriven i 4 år, kommer kanske aldrig att kunna jobba heltid igen. Men ska börja plugga igen till hösten. Spara dig själv år av sjukskivning och sök andra jobb eller ombilda dig nu. Ingen kommer att tacka dig för att du kör dig själv i botten! Gå under inga omständigheter tillbaka!

  • Anonym (Kan bli riktigt illa)
    nevermind skrev 2015-06-29 02:59:43 följande:

    Men... Varför sökte du jobbet från början..?


    Vet inte hur ni rekryterar på din arbetsplats, men på de ställen med många sjukskrivna för utbrändhet etc. brukar de inte direkt ta upp under intervjuerna att de har dålig ledning som inte bryr sig om personalens hälsa.
  • Anonym (puffelipuffpuff)

    Puffar tråden för är i samma sits själv och undrar också vad jag har att vänta mig. Har också sagt att jag vill bli omplacerad men vet inte hur hösten kommer se ut. Är sjukskriven ett tag till så jag kan andas ut ett tag men sen då?

  • Anonym (anonym)

    Ja, det märks ju tydligt bland er som svarar vilka som inte gått igenom en liknande situation. Jobbet har jag inte sökt genom en annons utan jag fick det genom att jag ringde runt. Att veta hur det ska bli vet man inte om man inte försöker. Jag har sökt andra jobb sedan flera månader tillbaka för att försöka få en lösning på situationen, men har inte fått något annat. Gång på gång har jag upplyst min chef om att jag inte mår bra utav min arbetssitutation och försökt få till en förändring. Även jag har försökt att anpassa mej genom att söka hjälp, men inget har fungerat.

    Arbetsgivaren har en skyldighet att göra något åt situationen när en anställd mår dåligt, men så har det inte gjorts.

    Du som svarade på #8 som sitter i en liknande sits. Det hade varit intressant att ha fortsatt kontakt med dej för att höra hur det går. Vi är anonyma båda två så därför kan inte skicka meddelande till dej...

  • Anonym (Samma sits)

    Jag är med sjukskriven, fast på grund av ångest som orsakas av jobbet. Det finns ingen annan position att bli flyttad till utan alla har exakt samma arbetsuppgifter. Jag har sagt upp mig och söker annat arbete.

Svar på tråden Sjukskriven för energibrist och stressreaktion. Vill inte tillbaka till min gamla arbetsplats...