• Anonym (Augustibrud)

    Förbjuda alkohol på bröllop med barn?!

    Hej,


    Jag har ett rätt stort dilemma som jag inte vet hur jag ska lösa, hoppas på lite input. Jag och min sambo ska gifta oss senare i sommar och har bjudit in ca 200 personer (jo, jättebröllop men vi har stora släkter och många vänner...). Min syster har två barn, 2 och 4 och min bror har tre barn i ungefär samma ålder. Min sambos syster har också tre barn i den åldern och så har vi många vänner som har småbarn. Jag älskar barn och har sagt att alla barn som vill får komma på både vigsel och fest om föräldrarna inte kan/vill ordna barnvakt. Vi ska ha middag på en herrgård, tre rätters, dans och öppen bar så klart. Jag har ordnat ett barnrum på herrgården där föräldrar kan natta sina barn om det behövs.


    Men nu har min syster plus några vänner ?gaddat? ihop sig mot mig och i princip kräver att vi inte serverar någon alkohol på bröllopet eftersom det kommer barn. De menar att det kommer ?traumatiskt? för barnen att se sina föräldrar och andra berusade. Men jag tycker nog att föräldrarna får sköta det själva och dels se till att de inte dricker för mycket, dels se till att barnen inte ser de som blir fulla om det nu är så känsligt. Jag känner liksom, att det här är VÅRT bröllop och jag vill att folk ska släppa loss, dansa och festa hela natten lång, jag tänker definitivt inte sitta och sippa ramlösa på mitt bröllop bara för att några torra helnykterister tror att barnen blir skadade (vilket är skitsnack!). Jag såg ofta våra föräldrar ?glada? på högtider och jag tyckte inte det var konstigt eller läskigt, det var liksom bara fest!


    Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Att ta bort alkoholen går jag inte med på. Så antingen får de torra föräldrarna stå ut eller så får de lämna barnen hemma. Men jag vill ha med barnen, mina kära syskonbarn, på festen. Jag vill att de ska få vara med och fira kärleken och se hur fint och glädjerikt det är med bröllop. Tycker det känns jäkligt ogint av min syster som typ tror det kommer bli värsta fylleslaget bara för att folk vill dricka gott vin på ett bröllop!


    Gaah! Behövde nog mest skriva av mig för jag orkar fan i mig inte! Här sliter jag och ordnar en stor fin fest och bjuder alla och så får jag sånt här skräp tillbaka, jäkla moralpanik helt ärligt! Tror verkligen att det är bättre för barnen att se sina föräldrar glada och ha roligt med lite alkohol i kroppen än att de sitter och surar i ett hörn för att någon tar ett glas för mycket liksom... 

  • Svar på tråden Förbjuda alkohol på bröllop med barn?!
  • lövet2

    Självklart har ni rätt att servera alkohol på ert eget bröllop! De som har barn kan ju avvika innan själva fylleslaget börjar, så får alla litegrand som de vill.

  • LinaSofia

    Om det är någon som inte tycker att du ska servera alkohol för att deras barn "tar skada" så får väl dom lämna sina ungar hemma?!

  • Anonym (rutan)

    när jag gifte mej, hade jag förståss ett betydligt mindre bröllop, men vi hade skrivit i inbjudningarna att alkohol börjar förtäras 20.00, ifall någon vill skaffa barnvakt. Så t.ex. min systerson 3 år, var där till 20.00 sedan kom barnvakten och hämtade honom....

  • Loriyana

    Va!? Seriöst!? Snacka om otacksamma gäster! Jag hade blivit riktigt ledsen om mina vänner betedde sig på det viset! Får man en inbjudan till en fest då har man två val. 1. Tacka ja och acceptera det som bjuds och om kan sedan inte vill dricka eller inte tycker om sparrispotatis eller råbiff eller whatever, så sköter man det diskret och utan att besvära värdparet.

    Val 2 är att helt enkelt tacka nej

  • Natulcien

    Självklart är det ni som bestämmer hur ni vill ha ert bröllop! Det är ju oerhört generöst som ni har ordnat för barnen och att ni har bjudit med alla barn!

    Det är väldigt fräckt och egoistiskt av din syster och övriga att gadda ihop sig om detta och kräva alkoholfritt. Så gör man inte.

    Den, eller de, som är rädd för alkohol får väl lämna barnen hemma med barnvakt då. Tråkigt kanske, men det kan inte vara gästerna som bestämmer hur ert bröllop ska se ut. Jag gissar att det bara är ett fåtal föräldrar som känner som din syster. De flesta kan nog hantera alkoholen och ta hand om sina barn.

    Om det dessutom är 200 gäster så gissar jag att många lär blir besvikna över Ramlösa till maten.

    Stå på dig och låt dem inte förstöra ert bröllop.

  • Anonym (Sjukt)

    Håller med dig helt! Självklart kan inte några gäster bestämma hur det ska vara på erat bröllop. Hade ni valt barnfritt hade de fått rätta sig efter det och nu har ni välkomnat barn trots alkohol på festen, och då får de anpassa sig efter det. Vill de inte att deras barn ska vara på en fest med alkohol så är det upp till dem att ordna barnvakt eller gå hem tidigare med barnen. Deras sätt att uppfostra sina barn ska inte ha så stor inverkan på erat bröllop!

  • Kim Possible

    Passar inte galoscherna står det var och en fritt att tacka nej. En inbjudan är just det och ingen order, inte heller en rättighet att få det precis som man vill som gäst. 

    Vad är det med folk nu för tiden, börja ställa krav på hur andra ordnar sina bröllop?!

    Säg att de får välja; tacka ja, skaffa barnvakt eller tacka nej och stanna hemma om det inte passar familjerna gnällspik.

  • MS

    Det är ERT bröllop och ingen annan än NI bestämmer hur ni vill ha det på ert bröllop. Jättegulligt av er att bjuda med barnen och dessutom ordna barnrum tycker jag! Det är helt upp till föräldrarna om de inte vill ta med barnen, det valet har de såklart, men att ha mage att komma och ha åsikter om regler på en fest där de är gäster är att gå för långt. Stå på er och förklara att detta är er stora dag, som ni har planerat så som ni vill ha den och att ni gärna vill dela den med dem och deras barn, sen får de helt enkelt själva välja att ta m barnen eller låta dem vara hemma.

    Hoppas det löser sig utan för mkt sura miner och att ni får en fantastisk dag! <3

  • Anonym (Augustibrud)

    Åh skönt att höra att folk håller med mig! Jag började tro jag var den enda som tyckte det var ok "blanda" alkohol och barn. Verkar som om min syster tycker barn itne ens ska få se en vinflaska ens. Fast det stämmer, när vi äter middag där får vi aldrig vin till maten, det är typ alltid cola... 

    Ska prata med mamma i morgon och se om jag kan få henne att prata lite förstånd i syrran... 

  • Milleman

    På vårt bröllop var alla barn välkomna (tror de var 6-7 barn på festen) och vi bjöd på alkohol. De som inte vill ha sina barn ihop med alkohol skaffar barnvakt. Att som vuxen inte deltaga vid festen pga att det serveras alkohol är för mig oacceptabelt, upp till varje familj hur man gör.

Svar på tråden Förbjuda alkohol på bröllop med barn?!