• pringles

    vagn till större barn

    Har en son med phertes sjukdom (höftsjukdom) som behöver åka vagn några år till. Han är 4,5 år nu. Väger 18 kg. Den vagnen vi har nu gäller bara till 15 kg. Någon här med erfarenhet av vagnar till större barn?

  • Svar på tråden vagn till större barn
  • Humlan87

    Titta på babyjoggers vagnar, de har hög maxvikt och är smidiga att använda och förvara. City mini gt tillexempel.

  • pigglet

    Vi fick låna vagn från habiliteringen, det finns ju till hur stora människor som helst. Men bäst har det varit med rullstol, den är så mycket lättare att köra (på barmark! Vagnen använde vi när det var moddig snö), och väcker inte lika mycket uppseende som ett stort barn i vagn gör. Äldre barn som fortfarande skjutsas i vagn irriterar vissa... 

  • pringles

    Pigglet. Hur fick ni vagn via habiliteringen? Fick ni trycka på eller sa de själv att det fanns vagn? Ja man får vissa kommentarer att så stora barn borde inte behöva åka vagn ????

  • pigglet

    Jag vet inte riktigt... Det var rätt uppenbart att vi behövde få hjälp med transport på något sätt. Då föreslog habiliteringen rullstolen och vi fick den snabbt. Sedan blev det vinter och förskolan började säga att de inte skulle skjuta rullen i snön, så då fick vi vagnen. Vi använde knappt vagnen alls, rulle funkar perfekt på asfalt och även plogad/hårt packad vinterväg. Men just på moddig snö var vagnen enklare. Men den är ju väldigt mycket tyngre och klumpigare, rullen är SÅ skön att köra!!

    Nu är han 8 år och vi använder bara rullen, och så har han en el-rulle som han kör själv här hemma, till skolan osv.
    Här har det fungerat alldeles perfekt med hjälpmedel, vi behöver bara nämna vilka problem/behov vi upplever så funderar de ut en lösning.

Svar på tråden vagn till större barn