• 012345

    8 månaders spänner kroppen och grimaserar konstigt, orolig

    Jag måste bara fråga om det är någon som känner igen sig, min dotter är 8 månader och har vissa underliga saker för sig. Ibland sträcker hon upp armarna mot mig precis som hon vill upp och spänner hela kroppen samtidigt som hon gapar allt vad hon kan så hon blir alldeles röd i ansiktet och så efter ett tag kommer det fram ett, AHH.. Det tar typ 2 sekunder alltihopa. Hon har gjort det sen hon var ca 6 månader gammal och jag bara undrar om någon känner igen detta? Ibland har hon lite tungfetisch med och det ser ut som att hon försöker slicka sig på hakan (vilket hon nog gör med) är detta oxå vanligt??

    Första barn och har inget att jämföra med därav undran!

  • Svar på tråden 8 månaders spänner kroppen och grimaserar konstigt, orolig
  • Flickan och kråkan

    Nu känner jag inte igen just dessa saker, men jag har tre barn och just i den åldern har de haft lustigheter för sig...skakat på huvudet exempelvis. Som om de plötsligt upptäckt sin egen kropp och att det händer kul saker när man gör olika saker. Det har känts medvetet med mina barn och det låter det som det är för din dotter också utifrån din beskrivning.

  • 012345

    Hej! Jag tolkar det som att hon vill något väldigt intensivt, men tycker det är lite konstigt beteende bara. Det är definitivtinga kramper eller något.lite som att om vi skulle ta i allt vad vi kunde, då hade vi oxå sett lite roliga ut.

    Och det här med tungan gissar jag är vanligt? Hon slickar på allt, ibland när hon kryper stannar hon upp och smakar lite på golvet. Eller om jag kommer nära hennes ansikte, då försöker hon fånga mitt ansikte och ska smaka lite på mig. Verkar det konstigt?

  • Mamma76

    Kolla upp om det är bebis-epilepsi. Min väninna hade en bebis som gjorde något liknande, men bebisen skrek av det. Filma det, och skriv upp hur ofta det kommer, och prata med en barnläkare som har specialisering i nevrologi. Förmodligen är det helt normalt, men om det är epilepsi måste man ha medicin tidigt för att inte skadas för livet.

Svar på tråden 8 månaders spänner kroppen och grimaserar konstigt, orolig