• Anonym (OROLIG MAMMA)

    Hjälp snabbt snälla! Rädd att granne ska kontakta soc

    Vi har en son på 1 år som vi älskar mest av allt i hela världen. Vi har köpt hus och har en massa att fixa i trädgården och vår lilla son fick sitta i sin lekhage inomhus en stund idag ungefär 15 minuter medan jag och hans pappa var ute i trädgården och fixade och grävde. Vi hade dörren öppet på glänt så vi skulle höra om han blev missnöjd och inte ville sitta kvar i sin lekhage. Vi har till och med läst att det är bra att barn får leka själva en stund varje dag. Då kommer en granne förbi och min son börjar skrika precis då även om han brukar tycka om att sitta där en stund. Grannen öppnar upp dörren mer som stod på glänt och undrar "men ser han inte er?!?!?!" helt förvånat och dessutom "men han borde ju sitta vid dörren så han ser er"... så gick jag direkt in och är jätteorolig nu att hon kommer kontakta socialstyrelsen. Vi älskar vårt barn och han har det så bra med oss han är till och med bortskämd. Har vi gjort FEL?? som har låtit honom leka själv en stund medans vi jobbar i trädgården? Vi hade ju dörren öppen på glänt så vi kunde höra honom och vi stod nära ytterdörren och grävde..

    SNÄLLA jag är väldigt orolig och behöver få lite tips och se vad ni andra tycker.. har vi gjort fel??? har hon rätt att kontakta soc? Är de rimligt att hon gör de???? Denna grannen är gammal och riktigt gnällig. gnäller på allt och alla.

  • Svar på tråden Hjälp snabbt snälla! Rädd att granne ska kontakta soc
  • Anonym (Mm)

    Gräva lite tar en kvart?

    Ja ni är hemska föräldrar och förtjänar inte ert barn

  • Anonym (OROLIG MAMMA)

    Han var ute med oss en lång stund innan vi satte honom i sin lekhage.. och han satt max 15 minuter 

  • Anonym (OROLIG MAMMA)

    SNÄLLA kan någon mer ge sin åsikt.....??!?!

  • Anonym (Hm)

    Men att lämna barnet utan uppsikt i 15min anser jag är vårdslöst. :/
    Även om grannen inte ringer soc så hoppas jag att ni får er en tankeställare!

  • mliten

    Soc är ju att minst sagt att ta i men själv skulle jag aldrig våga lämna en ettåring utom synhåll. Vad som helst kan ju hända. Sätta i halsen eller vadsomhelst.


    Den enda ändan och har du sett vilket sätt!
  • Anonym (eh)

    men man lämnar väl inte en ettåring inne själv?

  • Anonym (Lugna dig)

    Men herregud, mitt barn fick leka i lekhagen i vardagsrummet flera gånger medan jag gick på toa eller hängde tvätt på balkongen i tio minuter. När jag inte kunde ha uppsikt över barnet helt enkelt.

    Så länge man hör barnet och barnet hör en är det verkligen ingen fara.

  • Anonym (OROLIG MAMMA)

    Men i sin lekhage som är extremt barnsäkrad?!?!? Finns inget att svälja... eller kunna skada sig med.. är det inte samma sak som att duscha eller laga mat medans barnet är där?? Ytterdörren var öppen och  HAN var nära, vi HÖRDE ALLT

  • Anonym (Mjo)

    Ni har inte gjort nåt fel, men fl är helt fel forum att fråga det i.. Här läser man om mammor som inte hinner varken äta, duscha, skita eller städa för att barnet ska minsann "knyta an" fastklistrad på kroppen 24/7.. Eller nä, när den sover så ska man titta på den hela tiden! ;D

  • Anonym (Lugna dig)
    mliten skrev 2015-07-23 21:21:22 följande:

    Soc är ju att minst sagt att ta i men själv skulle jag aldrig våga lämna en ettåring utom synhåll. Vad som helst kan ju hända. Sätta i halsen eller vadsomhelst.


    En ettåring kan inte sätta något i halsen i en LEKHAGE. Det är givetvis en helt annan sak att lämna barnet i ett rum.
Svar på tråden Hjälp snabbt snälla! Rädd att granne ska kontakta soc