• Anonym (Ghaz)
    Äldre 27 Jul 18:48
    13769 visningar
    31 svar
    31
    13769

    Akut kissnödig när jag stoppar nyckeln i låset, psykologisk reflex?

    Är det fler än jag som upplever att kissnödigheten ökar markant när man närmar sig hemmet och speciellt när man fumlar efter nyckeln utanför porten eller dörren? Så länge man är i tunnelbanan, bilen eller ute på stan går det bra att hålla sig men precis utanför porten så har det hänt att jag fått korsa benen för att det inte ska börja läcka. Om man redan är riktigt kissnödig innan man kommer hem så kan det bli svårt att hålla sig när står där och försöker få in nyckeln i låset.

    För några veckor sedan så var det faktiskt så illa att jag kissade ner mig precis utanför porten när jag kom hem från jobbet, ska tilläggas att jag var rejält kissnödig redan när jag steg av tunnelbanan men det var inte förränn jag kom fram till porten som det blev så akut att jag inte kunde hålla mig. Otroligt förargligt eftersom man är så nära och hade klarat att hålla sig om det inte vore för den här mentala grejen som gör att kissnödigheten ökar i just sådana lägen. Nu är det här den enda gången det slutat så illa som det gjorde men en gång känns ju ändå som en gång för mycket och jag vill gärna undvika att det någonsin händer igen. Det måste ju vara något psykologiskt som går att träna bort tänker jag?

    Är det någon som vet hur man kan träna bort den här onödiga reflexen? Det måste ju gå att övervinna på något sätt eftersom det måste vara något mentalt som bara sitter i huvudet. Det känns så fruktansvärt onödigt eftersom blåsan funkar som den ska annars.

  • Svar på tråden Akut kissnödig när jag stoppar nyckeln i låset, psykologisk reflex?
  • Anonym (Bajs)
    Äldre 27 Jul 18:56
    #1

    Nä, däremot alltid akut skitnödig när hissen segar sig upp på 7:e våningen. Och då menar jag akut. Varje dag. Tur man är regelbunden i alla fall...

  • Anonym (Ha ha)
    Äldre 27 Jul 18:57
    #2

    Min man blir det i hissen.

    För mig är det när jag tar av trosorna eller tvättar händerna när jag kommer hem:)

  • Pentra
    Äldre 27 Jul 19:02
    #3

    Om jag slarvat och gått och hållt mig länge, så att läget börjar bli akut, så tänker jag mig att jag skall gå till en toa som är längre bort än den som jag egentligen är på väg till. På så vis så lyckas jag lura kroppen att hålla sig fast att det är kris. ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Äldre 27 Jul 19:14
    #4

    hur länge sitter du på tbanan egentligen?

    Kissar du det sista du gör innan du lämnar jobbet och avstår sista muggen kaffe så borde du utan problem kunna hålla dig tills du är hemma i godan ro.  Du kanske inte ens blir kissnödig. 

    Att dricka en massa innan man snart går hem eller sitta o pimpla i t-banan på vägen hem är alltid en dålig ide. 

    Jag jobbade tidigare på Östermalm och bodde ute i Norsborg och var nästan aldrig kissnödig när jag kom hem.  Och då jobbade jag på restaurang där jag drack både vatten, kaffe och läsk omvartannat under hela dagen. 

  • Anonym (samma här)
    Äldre 27 Jul 19:24
    #5

    Det är exakt likadant med Mig.
    Jag brukar låtsas att det är folk runt omkring mig, för jag blir bara så där akut nödig när jag är ensam, Sen  låtsas jag jag inte alls ska gå på toa, ska bara gå in lyfta locket titta ner i toan, knäppa upp byxan för att det ska bli bekvämare , drar ner byxorna utan att vara i närheten av en toa, sen sätter jag mig på vilken stol som helst. Och där, tillbaka till verkligheten, när jag redan sitter på toa.
    Det funkar inte alltid så bra, men det hjälper lite ibland

  • Anonym (nn)
    Äldre 27 Jul 20:03
    #6

    Haha, vad kul att du skriver om det här! Jag trodde jag var ensam om problemet att nästan kissa på mig på hallmattan. Lite samma sak som att jag ofelbart blir akut kissnödig varje gång jag går ner i mina föräldrars källare där det inte finns någon toa. Men jag har ingen lösning på det hela tyvärr.

  • Anonym (Ghaz) Trådstartaren
    Äldre 27 Jul 21:53
    #7

    Jag har lite drygt en timmes resväg hem från jobbet (buss + tunnelbana) och det är inte alltid jag är kissnödig när jag kommer hem men visst händer det. Det är väl inte så konstigt? Normalt skulle jag lätt kunna hinna ändå om det inte vore för att det är något psykologiskt som gör att jag blir kissnödigare precis när jag kommer till porten och ska ta fram nycklarna. Det är därför som jag råkade kissa på mig en gång för ett par veckor sen, inget roligt alls, men det har bara hänt en gång. Men eftersom det är något psykologiskt måste det gå att träna bort på något sätt. Jag har inga problem att hålla mig fram till porten, det är bara den där sista biten som det kan bli riktigt jobbigt...

  • Anonym (Mia)
    Äldre 27 Jul 22:01
    #8

    Jag brukar bli akut kissnödig när jag går in i trapphuset ,särskilt när det är kallt ute och så kommer man in i värmen,får springa till toa med skorna på.

  • Anonym (Ghaz) Trådstartaren
    Äldre 27 Jul 22:02
    #9
    Pentra skrev 2015-07-27 19:02:07 följande:

    Om jag slarvat och gått och hållt mig länge, så att läget börjar bli akut, så tänker jag mig att jag skall gå till en toa som är längre bort än den som jag egentligen är på väg till. På så vis så lyckas jag lura kroppen att hålla sig fast att det är kris. ... Med vänlig hälsning, Pentra


    Jag vet inte om det är så lätt men låter som det skulle kunna hjälpa, ska försöka iaf, tack
  • Anonym (Tina)
    Äldre 27 Jul 22:14
    #10

    Jag blir det och jag kallar det Nyckelhålsinkontinens, eftersom det är vid dörren det blir akut. Jag har sett ut som en spiralmakaron utanför dörren mer än en gång och rusat in på muggen med både skor och jacka på, fumlande med byxor och så kissnödig att det bubblar i öronen...

Svar på tråden Akut kissnödig när jag stoppar nyckeln i låset, psykologisk reflex?