• gla

    Har gåvoskatten återinförts?

    Undrar om någon vet om sossarna återinfört gåvoskatt? Har en gård som vi så småningom ska ta över efter våra föräldrar och börjar fundera på vad som är smartast. Om gåvoskatten är tillbaka, vad gäller då? Förr fick man ju skatta så fort summan/gåvan över steg 10 000. 

  • Svar på tråden Har gåvoskatten återinförts?
  • Butterscotch

    LO (i princip Socialdemokraterna) vill tydligen återinföra både gåvo- och arvsskatt så vem vet, det kanske kommer tillbaka om vi har otur... Men idag finns dessa skatter inte.

  • snedtak

    Sedan ska man komma ihåg att den var en socialdemokratisk regering som avskaffade arvs- och gåvoskatt 2004. Inte för att det är en garanti att den inte kommer tillbaka, men det är inte direkt så att den per automatik skulle göra det bara för att det är en socialdemokratisk regering igen.

    Om man läser LO/SACOs debattartikel från mars i år är ett utredande av arvs/gåvoskatt en av flera saker man föreslår, där flera andra åtgärder föreslås införas (tex. 25% moms på alla konsumtionsvaror, högre kapitalvinstskatt på fastigheter), så jag skulle inte direkt säga att man särskilt driver ett återinförande av gåvoskatten.

Svar på tråden Har gåvoskatten återinförts?