• Äldre 29 Jul 20:44
    10327 visningar
    27 svar
    27
    10327

    Beslutsångest! Ska vi acceptera förhandsbudet eller inte??

    Hoppas ni därute kan hjälpa mig..

    Jag och min sambo är på gång med att sälja vår lägenhet, annonsen lades ut på hemnet i fredags förra veckan. Det är en trea med utgångspris 2 550 000 kr. Nu har någon lagt ett förhandsbud på 100 000 kr över utgångspriset och mäklaren anser att vi ska ta det.

    I april såldes en tvåa i vår förening för 2,7 miljoner och jag hade hoppats på att vi skulle få lika mycket för vår lägenhet eller kanske ännu mer...antar att hotet om amorteringskrav eldade på bostadsmarknaden just då men ändå. Vår lägenhet är ändå större... 

    Vad tycker ni?? Acceptera budet eller hoppas på budgivning efter visningarna?
  • Svar på tråden Beslutsångest! Ska vi acceptera förhandsbudet eller inte??
  • Äldre 29 Jul 20:49
    #1

    Jag hade väntat på ev budgivning. Utan att tveka en sekund.

  • Äldre 29 Jul 20:54
    #2

    Det jag är rädd för är att det kanske inte blir någon budgivning och att vi istället får sälja för mindre än förhandsbudet... 

  • Äldre 29 Jul 20:55
    #3

    Jag hade väntat.

  • Äldre 29 Jul 21:12
    #4

    Om någon på förhand bjuder ÖVER utgångspriset så kommer väl den personen mest troligen bjuda samma summa när det väl är dags för budgivning. Risken att personen hoppar av tycker jag verkar liten.

    Lägg sedan till att ni verkar sälja lägenheten för mindre än vad andra fått i samma hus, så skulle jag definitivt väntat.

  • Äldre 29 Jul 21:22
    #5

    Så ni anser att vi ska ha is i magen och vänta helt enkelt? Just nu lutar det åt att jag följer ert råd :)

  • Äldre 29 Jul 21:24
    #6

    Tyvärr kan man ju aldrig veta hur det går vid en eventuell budgivning, utan det blir ju lite av en chansning, även för den som har lagt förhandsbudet. Det räcker ju med två riktigt intresserade spekulanter för att man ska kunna få riktigt bra betalt. Om det däremot bara är en intresserad få man kanske (på sin höjd!) utgångspriset. Så det är ju lite tillfälligheter som avgör.

    Om ni verkligen tror på att ni kan få mer för lägenheten så kanske det är bättre att låta det gå till budgivning. Ni kan ju också höra med mäklaren om någon mer har hört av sig och visat intresse för lägenheten, det kan ju göra beslutet lättare.

    Vi hade en liknande situation vid försäljningen av vår lägenhet. Vi valde att inte ta förhandsbudet och det visade sig i efterhand vara helt rätt, eftersom vi fick betydligt mer efter budgivningen. Men vi var väldigt nervösa ett tag, innan budgivningen tog fart, då det såg ut som att vi inte skulle få mycket mer än utgångspriset. Vår erfarenhet säger ju dock inget om hur det kommer gå i ert fall!

  • Anonym (?)
    Äldre 29 Jul 21:33
    #7

    Lundby eller Alingsås?

  • Äldre 29 Jul 21:36
    #8

    Ja men precis, det är exakt det jag oroar mig för... att det inte blir någon budgivning och att vi kanske tvingas säljas under utgångspris.

    Till saken hör att vi har köpt ett hus som vi har tillträde till första oktober så vi har inte hur lång tid som helst på oss att sälja lägenheten...

  • Anonym (?)
    Äldre 29 Jul 21:41
    #9
    kathen skrev 2015-07-29 21:36:47 följande:

    Ja men precis, det är exakt det jag oroar mig för... att det inte blir någon budgivning och att vi kanske tvingas säljas under utgångspris.

    Till saken hör att vi har köpt ett hus som vi har tillträde till första oktober så vi har inte hur lång tid som helst på oss att sälja lägenheten...


    Lundby eller Alingsås?
    Jag skulle ta budet om jag var ni.
  • Äldre 29 Jul 21:50
    #10

    Jag skulle ha sålt direkt.
    Bara en lägenhet har sålts för 2,7 miljoner. Ni får 2,65, bara 50K mindre.
    Om ni möjligtvis har tur kan ni få 2,9 efter budgivning. Men ni kan lika gärna tvingas nöja mer med 2,4. Dessutom tar det längre tid.

    Samtidigt är väl inte 100K hit eller dit så mycket, då ni sannolikt gjort en vinst på lägenheten, och därmed får skatta bort en del.

Svar på tråden Beslutsångest! Ska vi acceptera förhandsbudet eller inte??