• Anonym (fundersam)

    Vad säger det här om barnet?

    En pojk på 8 år. 

    Alltid varit väldigt energisk, lärde sig springa innan han lärde sig gå. Svårt att sitta stilla måste ha något att göra hela tiden. Hamnar ofta i bråk med sina klasskompisar, leker sällan med vänner men är nöjd med det. Blir lätt irriterad om det inte blir som han tänkt, känslig för förändringar. Tänker väldigt svartvitt finns liksom inget mellanting. Blir han arg är han verkligen arg men är han glad så är han superglad. Förstår inte ironi utan tar det man säger bokstavligt. Blir han irriterad över något så kan han inte släppa det utan det dåliga humöret hänger med i flera timmar efteråt. 

    Väldigt duktig i idrott och en extrem vinnarskalle och gillar verkligen inte att förlora. Överlag duktig i skolan men har lite svårt för att läsa får inget flyt i läsningen. 

    Väldigt mycket för regler och att allt ska vara rättvist men helst till hans fördel. Kan bryta ihop totalt om exempelvis det han tänkt att äta är slut för då blir det inte om han tänkt. 

    Extremt kräsen med mat, äter bara ett fåtal saker och det får absolut inte vara blandat. 

    Funkar bäst med mycket struktur runtomkring sig. 

  • Svar på tråden Vad säger det här om barnet?
  • Meebo

    Låter EXAKT som en kille jag spelar World of Warcraft med som har ADHD förutom det där med regler, rättvisa och bryta ihop för att det han tänkt att äta är slut.

    Annars så låter det som om det kunde varit en yngre version av honom.

    Han är 21 år nu och fick sin diagnos när han var 11.

  • Birgitta02

    Låter som adhd. Men maten behöver inte betyda något. Där är det annat som spelar in. Många "normala" barn är kräsna. Men se till att det blir en utredning på honom. Får han en diagnos kan han få hjälp.

  • Anonym (Hm)

    Men brukar 8åringar förstå ironi rent generellt??

Svar på tråden Vad säger det här om barnet?