• almasmamma

    Ivf falun hösten 2015

    Hej! 

    Vi ska göra vårt första ivf, och vi valde att göra det i Falun. Nyfiken om det är fler som ligger i startgroparna för ivf i dagarna? Börjar med sprutor nästa vecka och planerar äggplock och återföring runt vecka 34. 
    Vore kul om vi var fler som man kan bolla tankar och funderingar med

  • Svar på tråden Ivf falun hösten 2015
  • almasmamma

    Puffar lite:) 

    Har börjat med sprutor nu, har hunnit med tre st menopur 225iu, Vad är det som avgör vilken dos man får egentligen? Undrar om man kommer få några biverkningar? Känner inget hittills iallafall.
    Jag som är ett kontroll och planeringsfreak tycker det är jobbigt nu att inte veta exakta tider och dagar för ultraljud, äggplock och ev ET om allt vill sig. Enda jag vet är att blodprov ska göras på tisdag och skickas till kliniken, Sedan kanske man vet lite mer......

    Är det verkligen ingen mer som känner sig allmänt förvirrad i denna ivf karusellen? 

  • Charlie310

    Skönt att äntligen få köra igång! Ska in på ivf i början på september, börjar med sprutor om ca 2 veckor. Håller med om att denna karusell är väldigt förvirrande, man läser en massa trådar men blir knappt klokare ????

  • MamaSniff

    Vad kul att hitta den här tråden!

    Vi kommer att börja med IVF nu till hösten. Gjorde utredning i vintras och har ätit pergotime utan resultat under våren. Nu skall till kliniken i nästa vecka för att lägga upp planen för vår första IVF-behandling.

    Vore jätteskönt att kunna bolla och jämföra med er här. Vill dock vara äppen med att vi lider av sekundär barnlöshet, dvs vi har ett barn redan. Vet att det kan vara känsligt och om så skulle vara fallet respekterar jag det.

  • Charlie310

    Kul att kunna följas åt! Barnlöshet som barnlöshet, denna kamp blir nog lika jävlig för alla. Vilken känslokarusell man går igenom!

    Någon som hört att man får levaxin inför ivf? Min läkare har skrivit ut det på recept, men har aldrig hört något om dåliga värden. Försökt fått tag på läkaren utan resultat.. Ska ju liksom köra igång nu. Blir ju tokig!

  • almasmamma

    Åh vad kul att några hakat på tråden:) Var på ultraljud och kollade äggblåsor idag, 10 st hittades vilket ska vara bra resultat tydligen. Nu blir det bara sprutor tills på söndag sedan äggplock på tisdag morgon. Är så nervös för det, har googlat runt (dumt av mej) och det ska tydligen göra rätt ont:/. Går ni i falun också? Vilken läkare isf? 

  • almasmamma

    Kan ju tillägga att vi också har barn sen innan, men nu vill det sej inte alls då jag opererat bort en äggledare och det är totalstopp i den andra

  • MamaSniff

    Charlie310: Jag är helt ny och ligger i startgroparna inför IVF så jag har tyvärr inget svar på din fråga.

    almasmamma: Vad kul med så många blåsor! Jag har två kollegor som gjort IVF som inte alls besvärats av äggplocket, så det där är nog individuellt. Förstår dock att det kan kännas rejält nervöst. 

    Vi ska på "planeringsmöte" på onsdag på kliniken i Falun. Hoppas att komma igång med behandlingen så fort som möjligt. Kör ni med korta eller långa protokollet? Vilken dag i cykeln startar man på?

  • almasmamma

    Vi kör korta protokollet och började med menopur på mensdag 2, sedan blodprov och orgalutran från dag 6 och igår tog jag ovitrellsprutan, så sprutade totalt 11 dagar. Äggplock imorgon kl 9.00.

    Tycker personalen i falun verkar jätteproffsiga och trevliga, ångrar inte att vi valde den kliniken, hoppas planeringsmötet går bra och att ni får komma igång, man e ju så grymt otålig när det väl börjar närma sej :)

  • MamaSniff

    Tack för svaret! Hoppas ert äggplock gick bra, du får gärna skriva och berätta om du orkar.

    Vi var på första mötet idag. Tyvärr missade vi den här cykeln med fyra dagar så vi kör igång i mitten på september. Korta protokollet här också med Gonal-f och orgalutran. Blev lite skrämd av alla recept, men det skall nog gå bra.

    Gillar också kliniken i Falun. Alla sköterskor jag träffat hittills har varit underbara!

  • Charlie310

    Nu har min mens äntligen kommit så ikväll kör jag igång med sprutorna, nervös som tusan! Hatar allt som har med sprutor att göra, men bara att bita ihop! Så om allt går vägen åker vi till Falun 2 september. En bilresa på 40 mil. Nackdelen med att bo uppöver.

    Orgalutransprutan känns mest gruvsamt, är den så hemsk som det sägs? Man googlar alldeles för mycket nu för tiden, haha.

Svar på tråden Ivf falun hösten 2015