• Katy95

    Jag vill inte att mitt barn ska sova ute i vagnen!

    Min son börjar på en ny förskola om två veckor, jag har vart och praktisera på den förskolan förut och de små barnen för sova ute i vagnen! men jag vill inte att mitt barn ska sova ute, pedagogerna har inte bra koll på de :( och vem som helts kan gå in till gården. Sedan så har jag bara en paraplyvang och jag tänkte också cykla till förskolan nu när det är inte snö! sååååå vad kan jag göra? ska hjag ringa de och säga ? kan de säga nej till mig?

  • Svar på tråden Jag vill inte att mitt barn ska sova ute i vagnen!
  • Anonym (Mora)

    Jättebra att sova ute i friska luften, det gjorde mina barn jämt. Men om du inte har någon vagn där går det ju inte, du får prata med personalen. Och lite svårt att förstå vad du menar...

  • Anonym (håller med!)

    Jag kunde inte heller förlika mig med tanken på att mitt barn skulle lämnas så. Gjorde mitt förskoleval delvis efter kravet att de inte skulle sova så.

    Du kommer nog inte kunna kräva det. Men ska du försöka så gå högt upp direkt. Rektor, ev högre myndighetsperson i kommunen om det är kommunalt dagis. Lycka till!

  • Almina

    Kunde du inte få plats på någon annan förskola? Det är nog svårt att få dem att ändra att de sover ute. Men självklart kan man kräva att de har lite koll på barnen (kanske inte så mycket för kidnappningsförsöket som för att ju barnen kan vakna och vara ledsna). På vilket sätt har de inte koll på barnen? Finns det ingen möjlighet att ha en "sovvagn" stående på förskolan?

  • Anonym (billig vagn)

    Köp en billig kombivagn och ställ på förskolan. Så gjorde vi när vi inte orkade släpa vagnen fram och tillbaka varje dag. Brukar gå att få tag på för under 1000:-

    På äldsta dotterns första förskola sov de nästan alltid ute och det funkade klockrent, är säker på att det bidrog till att hon var sjuk mycket mindre där än när hon bytte till en förskola där de sov inne..

  • Madame M

    Men prata med personalen och berätta hur du känner de brukar vara lyhörda!

    Sen tycker jag själv att det är jättebra att barnen sover ute, mina barn har gjort det både på förskolan och hemma, bra med frisk luft! Men min son vägrade sova ute i vagnen då han började förskolan personalen löste det så att han fick sova i vagnen men i kapprummet, där sov han i några månader sen gick det bra att flytta ut, kanske kan ni hitta en liknande lösning?

    Vi hade en billig kombivagn på dagis just för att slippa släpa fram och tillbaka.

  • En PantherTant

    Prata med förskolan! Kanske får ditt barn sova inne?

    Ingen av mina barn har sovit ute här hemma, när förskolan hörde det var det självklart för dem att de då heller inte skulle göra det där. Så de sov inne, med de större barnen.

  • Alexi

    Oj jag hade inte velat ha mitt barn någonstans där de INTE sover ute. Fatta hur mycket sjukdomar som sprids extra väl när barnen sover i samma rum. Och på vintern när små barn inte orkar leka ute så många timmar i halka, tjocka kläder osv är det ju fantastiskt att de kan ligga skönt nerbäddade ute och sova 1-2 timmar per dag.

    Kolla med förskolan om du kan lämna en vagn där mån-fre och köp i så fall en billig och bra sovvagn.

  • Förtjust

    Jag tror inte förskolan tar hänsyn till om du inte har vagn då det går att skaffa däremot om du inte litar på personalens rutiner så skulle jag ta upp det med personalen och/eller rektorn. Det kan ju mycket väl vara dåliga rutiner dom har och det är ju guld värt om du som både har personalens perspektiv och förälderns engagerar dig. Du ska ju inte behöva vara rädd att dom inte hör ditt barn när den vaknar o.s.v. Jag vet inte hur din förskola är belägen, hur stor risken för kidnappning är, men det går ju inte att komma från en viss risk. Personalen bör förstås ha koll på barnen när dom sover.

    Sen förstår jag fullt om du oroar dig för att ditt barn ska ändra rutiner, men troligtvis är den oron obefogad. Barn är väldigt anpassningsbara. Jag oroade mig mycket inför min förstföddas inskolning då han alltid bara sovit ute i vagn och förskolan skulle ha ALLA att sova inne. Han var dock med på noterna direkt och somnade utan problem redan första försöket. Sen skulle han byta förskola efter något år till en där ALLA sov ute och då tänkte jag igen "hur ska där här gå". Det gick hur fint som helst. Fick skaffa mig en begagnad Emmaljunga med stor sufflett bara.

    Hoppas det ordnar sig. Lycka till!


    2-barnsmor med barn som är 3½ och 5 år
  • Förtjust

    Kan förresten tillägga att på barnens förskola får man lämna sovvagnen hela tiden. Dom drar in dom i hallen på nätterna och över helgerna. Dagtid när det är öppet står dom utanför dörren och man har regnöverdrag över.


    2-barnsmor med barn som är 3½ och 5 år
Svar på tråden Jag vill inte att mitt barn ska sova ute i vagnen!