• Äldre 4 Aug 17:44
    12487 visningar
    159 svar
    159
    12487

    Ni med barn födda sommaren 2015

    Blev nu i Juli förälder till mitt tredje barn. Var ett tag sedan jag hade bebis sist (7 år sedan) och jag känner mig lite ringrostig Vill gärna prata med andra som har bebis i samma ålder för att bolla frågor och funderingar och för att jag är så nyfiken på hur andra har det

  • Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015
  • Äldre 5 Aug 10:20
    #1

    Tjena! Jag fick min andra son den 17:e maj. ??

  • Äldre 5 Aug 13:30
    #2

    Jag fick en son den 18 juni :)

  • Äldre 5 Aug 14:28
    #3

    Fick en son 16e juli. Detta är mitt andra barn. Mitt första är 9 år.

  • Äldre 5 Aug 16:56
    #4

    Vi fick vår andra son den 8e juli

  • Äldre 5 Aug 18:49
    #5

    Jag fick en dotter 13 juni. Första barnet!

  • Äldre 5 Aug 18:54
    #6

    Vad roligt med så många svar??
    Hur var era förlossningar? Hur har ni haft det första tiden hemma?
    Min dotter föddes 15e Juli med planerat snitt då hon låg i säte. Allt har gått bra men jag var inte riktigt beredd på hur mycket jobbigare första dagarna efter förlossningen är efter ett snitt. Min dotter vill ammas ofta och länge och vi har kämpat en del med sår och ont i brösten men nu börjar det ordna upp sig. Hon har även fått en sk "Freika byxa" då hon hade en lättare glidning i ena höften. Den ska hon ha i 4 veckor till. Hon verkar inte störas av det men det är lite bökigt på nätterna då hon inte kan ligga på sidan med dom på sig så det går inte att ligga ner och amma.

  • Äldre 6 Aug 20:36
    #7

    Hej! Fick mitt tredje barn 25 juli. Har 2 barn sen tidigare på snart 6 o 8 år. Ja man hinner glömma en hel del när det gått några år emellan.

  • Äldre 6 Aug 20:49
    #8

    Jag sattes igång och det var inget större nöje. Dropp som gav så smärtsamma värkar utan egentlig framgång så fick en epidural, det räddade mig. Jag trodde inte sån smärta fanns, den slet sönder allt förnuft. Men ut kom dottern och jag gick inte sönder nåt särskilt - ett stygn blev det.

    Vi har haft en massa tjafs med amning. Jag fick stora sår och måste använda napp. Kunde vänja av med napp enkelt men sen har bebisen utan egentlig anledning börjat protestera vilt mot bröstet utan amningsnapp. Nu vägrar hon totalt sen två veckor. Lägger jag henne mot bara bröstet skriker hon bara och försöker absolut inte ta tag längre, vilket hon ju gjorde helt utan problem i flera flera veckor. Har jag nappen på äter hon som en häst. Det har ju tyvärr skapat oro, dels för jag är nojig förstagångsförälder men också för att det allmänna rådet var att amningsnappar är fel och ska inte användas mer än nödvändigt. Barnet vägrar ju så det är inte mitt val men insikten att nappen är här för att stanna var inte jättekul.

    Annars har det varit bra. Hon är lite känslig för överstimulering, ska hjälpas till sömn, sover absolut inte ensam men är glad och snäll och alldeles underbar!

  • Äldre 6 Aug 22:26
    #9

    Hej! Fick mitt första barn 6 juli (en son)

    Förlossningen gick till slut bra, men moderkakan fastnade och jag tappade en hel del blod... Och blev galet hög av lustgasen med massa hallucinationer! Epiduralen satte läkaren fel och fick ingen effekt, fick sen vänta jättelänge på att läkaren skulle komma tillbaka och fick den till slut när jag var öppen 9 cm, var inte kul fram tills dess men sen hjälpte den super!

    Har det jättemysigt med sonen och min sambo har tagit ledigt i 7 veckor så vi hjälps åt bra Lilleman har haft mkt magknip och varit ledsen men nu verkar det ha lättat något, och så har väl vi lärt känna honom bättre. Amninngen har funkat över all förväntan, men han vill äta ofta!

    Så häftigt att ha blivit mamma, men lite läskigt också! Denna oro som gnager hela tiden... Puuuh

    Hoppas ni har det bra!

  • Äldre 6 Aug 23:08
    #10

    Jag fick min andre gosse i maj som sagt. Efter första värken tog det 37,5 timme innan herrn behagade att komma ut. Men tack och lov så blev det en normal förlossning med några bristningar och ett mindre framfall som är på god väg att försvinna. ????

    Första barnet höll förlossningen på i 30 timmar men slutade i ett akut snitt då både jag och bebisen inte orkade mer.

    Typ. Det känns som om att denna gången så har jag fått revanch med det mesta. Min amning fungerar, bebisen sover okej på nätterna (än så länge ????) och förlossningen gick typ som jag ville.

    Ha det gött! ??

Svar på tråden Ni med barn födda sommaren 2015