• zassi

    Mätstickor för syskon

    Hej!

    Min farfar hade på en garderobsdörr på uppklistrade papper ritat in en linjal och fört in alla barns och barnbarns längder. Varje barn hade sin egen stapel så att farfar kunde föra ett diagram över barnens längder. Det var intressant att se hur de växte i förhållande till varandra. Har någon sett en mätsticka i kartong eller liknande som är stor nog att föra in flera barns längder? Jag vill helst inte ha i vanligt papper då barnen nog kommer att dra sönder det.

    Tack för hjälpen!

  • Svar på tråden Mätstickor för syskon
  • Galia

    Måste det vara kartong? Finns ju såna mätstickor för barn i trä. På en sån kan du ju rita streck m olika färg för att se skillnad på syskonens streck eller om det är två barn så dra ett streck på ena sidan för ena syskonet o på andra sidan för det andra. Skulle kanske gå m tre barn också (ett streck i mitten). Eller sätt upp ett par st om ni har/planerar ännu fler barn. Vi fick en till första barnet i doppresent o den ligger dock nånstans fortfarande inplastad... Har sett flera inplastade som säljs på secondhand också. Tror det är fler än vi som aldrig kommer till skott att sätta upp dem helt enkelt o säljer vidare helt nytt. Så tips att kolla där. Annars googla så hittar du massa olika hos nätbutiker eller kolla fysiska barn/leksaksbutiker.

  • zassi

    Jo, vi har redan en i trä men det går inte att skriva och dra linjer på den. Man måste använda små papperslappar som ramlar av.

Svar på tråden Mätstickor för syskon