• Demlik

    Hur vet du att du har träffat med en politisktroll?

    Det är inte så svårt att förstå att vissa partier driver väldigt mycket politik här. Ibland väldigt öppet ibland i smyg.


    Inte ni också trötta på rubriker som ?vad tycker ni om?? ?är det inte?? och så ska handla alltid om invandringen. ?Det vore roligt att höra vad ni tycker? står det ofta men nej, det tycker de nog inte det är roligt. De vill bara driva sina åsikter som är ogrundade som har sin bas av falska fakta som man inte vet var det kommer ifrån alls. 


    Att fråga om att ett problem kan lösas om invandringen minskas är inte bara en fråga utan en skrämselpropaganda som vi också vet vilket parti får nytta av.


    Vad kan man göra åt det då?


    Mata inte trollen!


    Jag tycker att det är bäst om man inte svarar en sådan fråga alls. Vissa rubriker som är uppenbarligen rasistisk kan lämnas helt tomt (men som vi också vet hur trollen fungerar som att de kan svara varandras inlägg som anonymt) Att svara frågor som är uppenbarligen rasistisk hjälper bara att de frågorna får mer och mer plats i onödan.  T.ex. ekonomi och invandring då fokusen bör ligga på mänskliga rättigheter och inte på pengar eller våld och viss etnicitet/kultur/religion då sådana frågor bara dyker upp för att göra vattnet grumligt och smutskasta i de etniciteterna/kulturerna/religionerna.


    Om det känns att du verkligen måste svara tänkt då:


    Låt dig inte vara provocerad!


    De vill att du ska svara aggressivt för att bevisa att de är offer. Ge inte den chansen att spela martyr till trollen. Det är inte heller bra att svara sarkastiskt eller ironiskt.


    Följ inte deras ?röd tråd?


    De vill alltid medvetet dra diskussionen till någonstans som de får nytta av. Låt det inte gå så. Du kan inte vinna mot en troll, det är omöjligt. Inte för att de är superbra eller har alltid rätt utan det är deras jobb att trolla. De frågar ofta snällt (!) ?kan du berätta hur kan det gå såhär??, ?hur kan du tänka såhär?? osv. men det är bara för att de vill föra diskussionen till där de vill.


    Svara inte på deras ?hitta på fakta? som att det är sant!


    Ganska tydligt tecken för en troll är att de säger ofta saker som inte är bevisad som är sanna. Exempel på det kan vara såhär: ?xxx ökad efter yyy och minskar om man gör qqq?. Sånt här är ofta bara propaganda som inte har någon grund.


    Det viktigaste är att de behöver uppmärksamhet för att kunna fortsätta leva även i sociala medier liksom irl.

    Quiz
    Du måste logga in för att besvara ett quiz.
Svar på tråden Hur vet du att du har träffat med en politisktroll?