Inlägg från: Anonym (Nibehövs) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nibehövs)

    Bli familjehem till ett ensamkommande flyktingbarn.

    Hej. Det behövs verkligen fler familjer som kan tänka sig att bli familjehem till ensamkommande barn/ ungdomar. Vad man gör från soc sida är en djupintervju på ca 3 timmar med er vardera för att lära känna er som personer. Frågorna är inte i sig kränkande beroende på hur öppen man kan prata om sitt känsloliv. Mycket handlar om dina värderingar och hur du hanterar olika problem och svårigheter som kan uppstå som familjehem. Och även vad du har för erfarenheter av livet tidigare. Och hur relationen inom familjen ser ut och där kommer även din och din partners sexliv in i bilden. Man vill ju placera barn i stabila och väl fungerande familjer och om man t.e.x inte har något sexliv alls med sin partner så kan man kanske fundera över hur äktenskapet ser ut och om det möjligen finns risk för separation inom kort. Däremot är det inte så att man måste ha åkt genom livet som på en guldsked och aldrig haft några problem eller svårigheter alls. Vad man vill veta är hur ni hanterat eventuella svårigheter för att kunna förutse hur det kommer att fungera. Barnen som kommer hit har ju oftast svåra trauma med i bagaget och hur det tar sig uttryck kanske ni inte kommer att veta i förväg men måste klara att hantera. Barnen behöver trygga, starka och empatiska familjer att knyta an till vilket ställer krav på hela familjen.

  • Anonym (Nibehövs)

    Det är absolut inga problem att ni har små barn bara ni orkar? Dessa barn/ungdomar har ju som sagt oftast mycket traumatiska upplevelser med sig som betyder att de sett och upplevt saker som barn inte ska behöva vara med om. Det i sig kan innebära att de har omfattande psykiska problem när de kommer hit vilket kan ta sig olika uttryck. Det är vanligt att de lider av PTSD och behöver psykologisk behandling och oerhört mycket stöd av er. Och det måste ni orka att hantera. Ni får även räkna med att det kommer ta tid innan ert "nya" barn känner sig trygg hos er och ute i samhället. När det är tungt och svårt och barnet inte agerar som ni förväntat ( vilket sannolikt kommer hända) så behöver ni komma ihåg hens bakgrund och försöka förstå varför hen agerat på det viset. Så en stor inlevelse förmåga är bra att ha. Vi utgår från våra förhållanden och värderingar och kan aldrig riktigt förstå hur de haft det och vad som präglat dem tidigare i livet. Men med kärlek, trygghet och tålamod kommer ni en bra bit.

  • Anonym (Nibehövs)

    Vill bara tillägga att en bra kommun eller organisation ger er stöd och handledning så helt ensamma kommer ni inte vara.

  • Anonym (Nibehövs)

    Skulle verkligen vilja veta var summan 19000 kommer ifrån??!! Vad grundar du det på? Och hur i helsike somliga kan tro att det är någon slags "dans på rosor som man blir rik på" att ta hand om ett traumatiserat barn som kommer ifrån fruktansvärda upplevelser utan sin familj tyder bara på ett lågt IQ !

  • Anonym (Nibehövs)

    Jo men självklart är det sant bara för att han säger så!! Och så finns det dom som är övertygad om att tomten finns också! Och då måste ju det också vara sant, eller hur?! För det kan ju inte vara så att det ligger i hans intresse ( om han ens finns) att sprida sådana rykten som aktiv SD: are så att människor som du ska reagera på HUR MYCKET DESSA FLYKTINGBARN KOSTAR??

  • Anonym (Nibehövs)

    Dessutom så är det ju inte så att soc "stoppar" in barn/ ungdomar i familjer och sedan glömmer dem. Varje barn/ ungdom har en handläggare samt god man som har återkommande möten med både barnet och familjen för att följa dennes utveckling och ofta med en tolk för att barnet ska kunna medverka.

Svar på tråden Bli familjehem till ett ensamkommande flyktingbarn.