• Maglan

    Helt torr på natten men kissar på sig hela tiden på dagarna..

    Min nyblivna treåring är 9 av 10 gånger helt torr på natten.

    Men på dagarna kissar hon på sig flera gånger..Och det är som att det inte bekommer henne. Hon säger inte till eller någonting.

    Säger ja åt henne att gå på toa gör hon det men inte alltid det kommer något och sen kan det gå 5 min och hon kissar på sig.

    Bajsa gör hon nästa alltid i trosorna..

    Är det så att hon faktiskt inte är mogen än?

    Det tre äldre barnen vad helt torra vid 3 års ålder..

    Hon är ett väldigt livligt barn som inte kan sitta still mer än 2 sekunder och det måste alltid hända saker. Hon är överallt.

    Veckan hos deras pappa är hon också utan blöja. Känner mig nästan tvingad att ha henne utan för att inte förstöra när dom har henne utan..

    Någon med tips?


  • Svar på tråden Helt torr på natten men kissar på sig hela tiden på dagarna..
  • Schack73

    Funkar det bra hos pappan?
    Gör annars så att hon får sätta sig på pottan som vanligt och sen 4 min senare får hon sätta sig igen. Eller låt henne sitta lite längre varje gång. Läs en bok, ta med en leksak el ngt som hon tycker om.

  • Lovisblomman

    Jag skulle ta på henne blöja. Hon låter verkligen inte redo.
    När min lilltjej kissade/bajsade på pottan då jublade vi högt o applåderade. Hon älskade uppmärksamheten som hon fick, och det gjorde nog att det vart en knuff i rätt riktning.
    Ha blöja, o när hon visar intresse för toan så är det bara att belöna det :)

  • fyrklöver81

    Samma med min treåring. Fungerade jättebra i början nu kissar han på sig konstant men ej nattetid.
    Vi tror det beror på att han inte har ro i kroppen samt att han börjat ny avdelning på dagis. Så vi fortsätter kämpa på och påminna

  • Minza83

    Att hon är torr nattetid har inget egentligen med dagtiden att göra. Det är inte viljestyrt nattetid utan beror på hormoner som får njurarna att inte producera urin nattetid :) där har du förklaringen till det iaf :)

  • Anemone

    Liknade med min treåring. Nattblöjan är oftare torr än blöt. 


    Var peppad att bli blöjfri i somras, men det fungerade inte alls. Kissade på sig 9 gånger av 10. Aldrig bajsat i toa/potta utan det kommer alltid som en överraskning, i blöja/trosa eller på golvet om naken.


    Hon blev ledsen för att hon inte hann. Nu är det blöja dygnet runt och hon vill inte sitta på toa mer än max någon gång i veckan. Det går inte att föreslå att hon ska provsitta för då skriker hon bara att hon inte vill höra om det. Förskolan har förgäves försökt få henne att provsitta på toa.

  • Dasha

    Muta varje gång det har kommit nåt i pottan?

    vet inte riktigt vad som funkar för 3åringar. För 2åringar räcker att sätta upp ett fint klistermärke Drömmer

    Kanske sätta upp ett klistermärke + ett sockerfritt litet godis direkt + en liten leksak runt kl. 16.00 OM det har redan blivit 3 klistermärken uppsatta under dagen innan kl. 16.00?

  • Maglan

    Har faktiskt börjat ha blöja på henne igen och hon protesterar inte. Dock går hon fortfarande på toan och kissar och det konstiga är att en blöja kan räcka en hel dag för att hon inte kissar i den..


Svar på tråden Helt torr på natten men kissar på sig hela tiden på dagarna..