Iowhannah skrev 2015-09-14 23:20:23 följande:
Bra fråga! Jag har dock förstått det som så att bisfenolet i konservburkar inte börjar utsöndras förrän det kommer i kontakt med syre, dvs du öppnar burken. Du som har koll vet nog också att man häller över innehållet i en annan behållare så fort man öppnat burken. Mitt ex tyckte att det var okej att öppna en burk majs, äta lite och sedan bara sätta plastfolie på och ställa in i kylen. Vet inte hur många gånger jag fick gå efteråt och hälla över i en Tupperware-burk...
Tyvärr så är det så att bisfenol A är fettlösligt, så det reagerar inte med t ex syre, utan löses upp av och lagras i fett (fettvävnader hos människor). Så feta produkter som kokosmjölk och kaviar bör undvikas, men majs borde vara mer okej. Men det bästa är ju att undvika konserver helt, för om vi inte köper dem, kommer producenterna vara så illa tvungna att ändra sina förpackningar.