• Äldre 3 Oct 18:20
    9036 visningar
    103 svar
    103
    9036

    Starta med bebisverkstan april -16

    Idag är jag SÅ SÅ glad så det bara pirrar i kroppen! Vi ska börja försöka få barn med start i april nästa år! Jag har längtat och längtat och nästan tjatat i 1,5 års tid och nu äntligen har jag och min sambo bestämt oss för när vi ska börja försöka!

    Jag fyller 29 nästa år och min fästman blir 31.

    Vi är båda relativt hälsosamma och normalviktiga men kan må ännu bättre av att motionera mer och stressa mindre. Och äta ännu mer avocado och broccoli

    Och så tänkte jag börja äta folsyra redan nu.

    Jag slutade med minipiller för 9 månader sen (mådde dåligt) och har nu en normal cykel.

    Är det någon som också planerar att börja försöka nästa år som vill följas åt?

  • Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16
  • Äldre 5 Oct 21:58
    #1

    Hej! Vad roligt för er :) Vi ska också börja i april! Det är första barnet. Jag har för en tid sen börjat med natural cycles, så jag får lite koll på hur mina cykler ser ut fram tills dess att det är dags. Käkar vitaminer också..typ vitmin kvinna med massa olika vitaminer i en, den innehåller bla mkt folsyra, järn, vitamin d.

    Vi är i er ålder också, sambon ett par år äldre bara. Ska ju bli jättespännande det här! Snart jul, sen är det ju inte långt till påsk och sen är det dags ;) ?.intalar jag mig iallafall, haha!

  • Äldre 6 Oct 15:26
    #2

    Va kul att ni är i samma "planeringsfas"

    Jag tror tiden kommer flyga fram. Det har den gjort de sista åren iaf :)

    Jag har nyligen lagt in önskad semester i april så första försöket blir i utlandet. Hehe

    Har du och din sambo varit tillsammans länge?

  • Äldre 20 Feb 17:30
    #3

    Hej igen milja87! Som sagt..tiden går fort ;) Nu har det ju gått typ ett halvår sen vi skrev! Snart är det dags! Håller planerna i sig för er del? Har du börjat med folsyra? Jag har ätit vitamin kvinna nu ett par månader men burken är snart slut, så då ska jag köpa rena folsyratabletter tänkte jag.

    Någon mer som ska börja i april? Hur tänker ni kring det? Jag är jätteförväntansfull, har inte tänkt så mycket på om det kommer ta kort eller lång tid, däremot hoppas jag ju såklart att det ska gå så snabbt som möjligt. Gärna inom ett par månader så att vi får ett vårvinter-barn..Men det är ju bara önskemål, jag är såklart glad om vi ens välsignas med ett barn..

  • Äldre 21 Feb 09:02
    #4

    Jag har precis som dig milja87 längtat efter en bebis länge... Men sambon har nöjt sig med de två vi redan har... Fast jag vet att det saknas en liten till hos oss! Men nu är vi på samma plan o ska förhoppningsvis påbörja bebisverkstad april/maj :)

  • Äldre 22 Feb 20:52
    #5

    Hej! 
    Jag tänkte att jag hänger på er här! Jag och sambon är 23 år gamla och vi ska göra vårt första försök i april! Jag tog sista p-pillret den 19 februari och fick mensen idag. Nu ska jag gå helt utan skydd tills nästa mens för att jag ska få koll på cykeln. Sen kommer jag antagligen att ha ÄL den 4 april så det blir första försöket för oss! 

    När tänker ni börja försöka? :)

  • Äldre 24 Feb 20:20
    #6

    Kul och ÄNTLIGEN får jag vara med och skriva här på riktigt. Tidigare har jag bara läst och drömt mig bort till den dag då det är min tur. Och nu är den dagen äntligen här :)

    I söndags kom de orden jag väntat på så länge från min kille. Jag är 27 (snart 28) och min kille är 30. Och i april sätter vi igång bebisverkstan! Kan knappt berga mig. Kört Multivitamin Kvinna sen hela vintern och min kille Man. Idag köpte jag också mina första ägglossningstest och satte igång Natrual Cycles. Är det något mer man bör tänka på eller göra för att förbättra chanserna?? 

    ÄL i mitten på April :) 

  • Anonym (Nyfik­en)
    Äldre 24 Feb 20:33
    #7

    Måste bara fråga (av ren nyfikenhet, inte av fördom eller vad man ska kalla det) varför ska ni alla börja i just april? Är det för att inte "riskera" att få ett decemberbarn? Som sagt, frågar bara av nyfikenhet så hoppas ingen "tar åt sig" ;)

  • Äldre 24 Feb 20:41
    #8

    Tanken är väl att vi också ska börja i april/maj. Om inte jag får kalla fötter! Är nervös inför att bli gravid! Går med i lite sådana här trådar för att vänja mig vid tanken :P 

    Är det första barnet ni planerar? Vi har en 2 1/2 åring här hemma också :) 

    Även jag kör med natural cycles för att ha lite koll på cykeln och för att jag inte klarar hormonella p-medel. Det värsta är att jag är såå glömsk och glömmer väldigt ofta att mäta temperaturen så det är många röda dagar ;) Hur gör ni för att komma ihåg? Smidigt sen när man bara byter till att man vill ha barn istället för att motverka graviditet, man kommer ha exakt koll när man har chans att bli gravid :)

    Blir 27 i år förresten. 

  • Äldre 24 Feb 23:03
    #9

    Vi börjar försöka i april både för att vi inte vill ha barn sent på året (bland annat för att vi redan har 4 i familjen som fyller år oktober och november) och sen passar det bäst med jobb för mig. Jag har möjlighet att jobba extra mycket under sommaren så jag vill helst inte vara så långt gången i graviditeten då eftersom jag har ett fysiskt jobb :)

    Vi planerar första barnet! Varför är du nervös? :) Hur var förra graviditeten? Jag har ätit p-piller i 8 år så nu när jag har slutat med dem så ska vi se hur lång tid det tar innan kroppen är tillbaka i normala cykeln. Vi kör oskyddat från och med april och ser vad som händer :)

  • Äldre 25 Feb 16:07
    #10

    Vi vill också ha barn tidigt på året men det beror mest på att min kille är inne på de vetenskapliga fördelarna med att vara född då. För mig spelar det egentligen ingen roll. Om vi inte får till det de första månaderna kommer vi absolut inte sluta  pga att BF ev. blir senare på året. Ett barn är en gåva oavsett när på året det kommer :)

    Jag är också jättenervös. Har aldrig varit gravid och är orolig för att det inte ska gå. Men vi har ju heller aldrig försökt. Om jag väl blir gravid kommer jag vara nervös inför det också, haha!


    Ang. NC så har jag tempen på bordet bredvid sängen, sen har jag också döpt min väckarklocka på mobilen med: TEMPA! + emojibebis och hjärtan. Tungan ute

Svar på tråden Starta med bebisverkstan april -16