Kan man bli allvarligt sjuk om man ignorerar sin allergi?
Jag är själv känslig för mjölkprotein varför jag måste vara extra sparsam med grädde, såser och mjölk i flytande form om jag inte vill må väldigt illa hela dagen och få en massa gaser.
Men mår inte lika illa av allt, kan t ex äta mjölkchoklad med nötter och sånt eller chips utan att reagera speciellt starkt. Speciellt mörk choklad tål jag av någon konstig anledning bättre.
Jag misstänker att en släkting också har mjölkprotein allergi eller är känslig för mjölkprotein men hon säger att hon inte ens vill ta reda på det då hon inte vet vad hon skulle göra med den informationen. Det är nämligen inte billigt att köpa eller laga mat utan mjölkprotein om man inte är höginkomsttagare. Vilket min familj inte är.
Vad jag undrar är, kan man bli allvarligt sjuk om man äter mat man är allergisk emot just på grund av att det är billigare och man inte har råd med andra alternativ? kan man t ex få cancer i tjocktarmen eller något liknande?
Någon som vet?
Tacksam för svar.