• Anonym (Värde­lös.)
    Äldre 11 Oct 19:39
    2749 visningar
    38 svar
    38
    2749

    Hur går man vidare?

    Hur gör man får att orka fortsätta och även våga lita på sin partner igen efter år av svek?

    Fick det bekräftat tillslut av min partner att han varit kär i en kollega i något år trots han nekat när jag frågat och kallat mig både sjuk i huvudet som tror något sådant om honom och svartsjuk. Det är tydligen även mitt fel att han blev kär i denna perfekta och underbara tjej, hade jag bara varit frisk och inte helt värdelös hade han aldrig blivit kär och dragits till henne.

    Jag förstår inte hur jag ska klara av att någonsin kunna lita på honom och igen? Fan jag trodde verkligen att han älskade mig och att jag betydde något för honom under alla år, han sa jämt hur mycket han älskade mig och även om vi hade det tufft så var sexlivet bra på alla sätt. Fast det var väl därför han stannade då hon inte ville ha honom, jag känner honom väldigt väl och vet hur han fungerar och är helt övertygad om att han lämnat mig för henne om hon velat ha honom.

    Ni som har varit med om något liknande, lyckades ni förlåta och fortsätta förhållandet mer er partner?

  • Svar på tråden Hur går man vidare?
  • Äldre 11 Oct 19:49
    #1

    Han låter inte som en bra snubbe. Varför vill du ens förlåta och börja lita på honom igen? Det är inte ditt fel att han blev kär i någon annan! Om han dessutom kallar dig värdelös så tycker jag att du ska dra! För din egen skull! Du förtjänar bättre än så!

  • Anonym (Inget att ha)
    Äldre 12 Oct 11:05
    #2

    Håller med ovanstående. Förhållandet verkar hellre än bra.

  • Anonym (Värde­lös.) Trådstartaren
    Äldre 12 Oct 16:54
    #3

    Önskar att jag kände att jag kan lämna, men vill gärna kunna lösa allt och hålla ihop familjen. Har levt med honom hela mitt vuxna liv och vet inte ens hur jag ska kunna leva utan honom, är så svårt att en tänka tanken på att leva själv resten av livet. Det hade kanske varit lättare om han kunde vara ärlig och lägga alla korten på bordet så jag kam ta ett beslut utifrån det, men det går inte ens prata med honom om det som varit utan att han blir sur och arg. Han går i försvar direkt och anklagar mig för att inte lita och tro på honom, hotar med att lämna mig om jag är ledsen och mår dåligt över allt som hänt och alla lögner som kommit fram.

    Inser själv att han inte älskar mig och vet att det aldrig kommer att hända. Jag ser mig själv på ett helt annat sätt idag och ser på mig på samma sätt som han gör. Granskar allt jag gör och säger och inser mina brister och jämför mig med hans stora kärlek som hon var och kanske är än idag. All ångest och stress jag känner när han är på jobbet med henne är outhärdlig och jag vet inte hur jag ska hantera att han fortfarande jobbar med henne. Att han sätter henne före mig är inget nytt, det har han gjort i många år och även sagt rakt ut att han bryr sig mer om vad hon tycker om honom än vad jag tycker om honom. Trots det bedyrar han varje dag att han verkligen älskar mig mer än allt annat och att jag betyder allt för honom, om det var sant borde an väl bevisa det och säga upp all kontakt med henne och be henne hålla sig borta från honom, eller tänker jag fel?

  • Anonym (g)
    Äldre 12 Oct 17:17
    #4

    Min exman hittade en annan kvinna på en dejtingsajt och det satt hårt inne för honom att erkänna o när han väl erkände ville han skiljas osv vi är skilda idag o han träffar den andra kvinnan men kallar mej för Älskling och säger mitt namn till henne osv så jag vet inte hur han tänker. Han vet att jag fortfarande är kär i honom och det är så jobbigt att inte känna sig älskad av honom, tror att om vi fortsatte så skulle vi kunna ha det bra för ett förhållande behöver inte vara slut för att man varit otrogen, det kan faktiskt bli starkare istället.  
    Vi får se hur det blir i framtiden om det blir vi och en familj igen för det är det jag hoppas på.

  • Anonym (själv­plågar­e)
    Äldre 12 Oct 17:41
    #5

    En större samling självplågare får man ju leta efter...

  • Anonym (g)
    Äldre 12 Oct 17:46
    #6

    Jag är ingen självplågare, vi var tillsammans över 25 år och detta är mannen i mitt liv och mina barn pappa. Jag älskar honom och hoppas.

  • Anonym (själv­plågar­e)
    Äldre 12 Oct 17:58
    #7
    Anonym (g) skrev 2015-10-12 17:46:06 följande:

    Jag är ingen självplågare, vi var tillsammans över 25 år och detta är mannen i mitt liv och mina barn pappa. Jag älskar honom och hoppas.


    Hoppas på vad? Fler svek?
    Du älskar honom, jätteromantiskt... tyvärr verkar han inte älska dig
  • P30
    Äldre 12 Oct 18:12
    #8

    Tyvärr är det ju så att er relation inte riktigt är symmetrisk. Du har mycket större behov av honom än han av dig. Så fort du förstår ditt eget värde och att han inte skall behandla dig på det där sättet, går vidare och hittar dig själv kommer du att se tillbaka på relationen och tacka din lyckliga stjärna för att du gick. Du är värd mycket, mycket bättre.


    Läs om vem jag är i profilbeskrivningen. Om du vill!
  • Anonym (g)
    Äldre 12 Oct 18:56
    #9

    Hoppas verkligen inte på flera svek, han har försökt komma tillbaka till mej o familjen flera gånger men är tydligen hårt hållen av den han "dejtar" som förövrigt inte är svensk (är ej rasist men en sån kvinna som henne ska man passa sig för) så om han kommer ifrån henne har han fått sin läxa för livet, och jag har inte något kontrollbehov av honom utan vill ha villkorslös kärlek dock med 1 undantag o det är aldrig mera nån otrohet om han kommer tillbaka igen annars stänger jag dörren för honom omedelbart.

  • Anonym (g)
    Äldre 12 Oct 18:57
    #10

    Och om han inte hade känslor kvar för mej varför i sånna fall kalla mej älskling o henne för mitt namn?

Svar på tråden Hur går man vidare?