• Anonym (Prao)
    Äldre 12 Oct 19:05
    11419 visningar
    77 svar
    77
    11419

    Tycker du att detta barn borde gå hem från förskolan i denna situation?

    Scenariot är följande. En flicka, snart 6, går heltid på sin avdelning på förskola. Hennes 16-åriga syster gör grundskolepraktik på förskolan. Varje dag kommer systrarna tillsammans vid 8. Den äldre går hem vid 14 medan den yngre är kvar till 17.


    Den äldre är mycket van vid att ta hand om den yngre och det fungerar bra när föräldrarna är borta. Händer dock inte jätteofta men regelbundet. Den yngre vill gärna gå hem när den äldre slutar och gråter en stund efter att systern gått.


    När den äldre slutar går hon bara hem, hon har inga aktiviteter eller tider att passa. Hon är hemma tills någon av föräldrarna kommer hem med den yngre systern.


     


    Tycker ni att den äldre borde ta med sig sin syster hem när hon ändå inte ska göra något annat? När den yngre vill det och när hon är medveten om att arbetsbördan för pedagogerna blir mycket högre när lillasystern är kvar ända till 17? Det rör sig om en kort period på 2 veckor.

  • Svar på tråden Tycker du att detta barn borde gå hem från förskolan i denna situation?
  • Äldre 12 Oct 19:08
    #1

    Nä det tycker jag verkligen inte!

  • Anonym (Jodå)
    Äldre 12 Oct 19:09
    #2

    Ja, varför inte!

  • Anonym (.....­)
    Äldre 12 Oct 19:12
    #3

    Borde och borde. Det är hennes val. Barnet är föräldrarnas ansvar, inte hennes.

  • Anonym (Nej)
    Äldre 12 Oct 19:13
    #4
    +2

    Nej, lillasyster är inte storasysters ansvar att ta hand om.

    Om storasyster erbjuder sig att göra det för att hon vill, så visst. Men skulle aldrig se det som hennes ansvar att ta hand om lillasyster bara för att hon råkar sluta tidigare än föräldrarna.

    Det är varken hennes fel eller ansvar att pedagogerna får mer belastning med lillasyster där, det är ändast föräldrarnas tider som avgör lillasysters förskoletider.

  • Äldre 12 Oct 19:23
    #5

    Nej inte om inte storasyster själv vill.

    Man kan inte skuldbelägga systern med att arbetsbördan blir tyngre för pedagogerna. Det är inte hennes barn, och pedagogerna får lön för sitt arbete.

  • Anonym (Jenny­)
    Äldre 12 Oct 19:26
    #6

    Nej, det tycker jag verkligen inte hon har något ansvar att göra. Är mkt nog att vara tonåring med allt det innebär. Förmodligen har hon läxor att göra mm när hon inte har praktik så nån ledig vecka från det behöver inte betyda att hon bör ta ansvar för lillasyster. Dessutom är det ju ganska ansträngande att vara praktikant o hon är nog skapligt trött på småbarn efter en dag på förskolan.

    Så länge föräldrarna jobbar är det förskolans jobb att vakta barnet oavsett vad syskonen gör.

    Sen kan ju hon och föräldrarna komma överrens att hon ska vakta lillasyster när det kör ihop sig för dem eller mot betalning av något slag!

  • Äldre 12 Oct 19:28
    #7

    Den lilla flickan är föräldrarnas ansvar. Även fast jag personligen skulle tagit med mig syrran hem om jag var 16åringen.

  • Velmaj­a
    Äldre 12 Oct 19:29
    #8

    Nej det tycker jag inte..

  • Äldre 12 Oct 19:30
    #9

    Nej det tycker jag inte är nödvändigt. Det är inte storasysters ansvar! Dessutom är praktiken tillfällig och rätt vad det är hon i skolan igen antar jag?

    Storasyster kanske skulle ha sin praktik på annan förskola dock. Känns onödigt med tanke på att 6 åringen blir så ledsen vid separationen.

  • Äldre 12 Oct 19:31
    #10

    Nej. Hon ska inte behöva vara barnvakt åt sitt småsyskon. Hon kan mycket väl behöva de där ensamma timmarna hemma!
    Däremot tycker jag inte det är lämpligt att hon är på samma förskola som syskonet går på.

Svar på tråden Tycker du att detta barn borde gå hem från förskolan i denna situation?