• Anonym (pilla­n)
    Äldre 13 Oct 10:56
    4655 visningar
    38 svar
    38
    4655

    hur får jag han till att flytta...

    Hej jag har ett väldigt jobbigt problem vet inte vad jag ska göra! !! . Jag är mamma 3 barn 2 olika förhållanden. Nu är det så här att den minste pappa vägrar flytta han är 3.5 år den minste jag och hans pappa har inte haft nått förhållande under denna tid sover enskilt och enligt mig är jsg inte i hop med han. Nu är det så här han vägrar flytta älskar inte han längre sen 4 år tillbaka typ han har inget jobb heller drar inte in en jädra krona lever på mig. Ville han ska ut jsg mår dåligt av att bo under samma tak vad ska jag göra???????? Han måste ut för det andra min lägenhet och han står inte ens skriven här var särbo först men han vägrar flytta min ekonomi rasar oxå.

  • Svar på tråden hur får jag han till att flytta...
  • Äldre 13 Oct 17:40
    #1

    Var står han skriven?

  • Anonym (Xfrd)
    Äldre 13 Oct 19:44
    #2

    Eftersom han inte står skriven hos dig borde du kunna slänga ut honom, ev med polishjälp (ring o rådfråga dom om sånt här. Eller bara släng ut hans saker o byt lås?

    Iaf, försörj honom inte med en krona till, ingen mat, ingenting. Iofs förstår jag inte hur du stått ut så länge?

  • Anonym (Flask­hals)
    Äldre 13 Oct 20:34
    #3

    Du ringer polisen helt enkelt så hjälper dom dig med en avhysning. Oftast räcker det med att du hotar men annars är det bara att ringa.

  • Anonym (dd)
    Äldre 13 Oct 20:37
    #4

    Nej sådär fungerar det inte, man kan inte bara kast aut folk sådär. Man måste ge dom en skälig uppsägningstid vilket är 3 månader oftast.

  • Anonym (pilla­n) Trådstartaren
    Äldre 14 Oct 16:36
    #5

    Har sagt till han flera ggr att jag vill han ska flytta men han total vägrar jag är för snäll. Du som sa att man kan inte bara slänga ut folk visst kan man det. Han är inte ens skriven här vi har ett barn i hop som känner på sig att det inte är bra jsg mår dåligt å även han jag har 2 barn till från tidigare förhållande som oxå tycker detta inte är ok att deras mamma blir behandlad så här jag vill ju dock inte bråka med barn i närheten så blir å bara svälja. Jag vill leva mitt liv inte försörja en vuxen människa som skiter i att gå till sic eller arbetsförmedlingen så vadför ska jag försörja han?????? Han är vuxen och har ett barn vill jag att vi ska gå isär så ska han flytta han har fått tid till att packa med mm men bara låtsas att det regnar och sen hotar mig med massa. Han är inte skriven här han har egen bostad som han dock blivit av med han har skulder upp till öronen skiter i allt jag mår fruktansvärt dåligt både jag och mina barn. Men ni som skrev polis mm ska kolla upp detta tack.

  • Anonym (Xfrd)
    Äldre 14 Oct 17:17
    #6

    Hotar han dig så är det ju en ännu större anledning att kontakta polis, o anmäla honom för det. Så kanske prata med familjerätten om vårdnad, underhåll o sånt. Möjligt att du kunde prata med soc om honom också, han verkar inte vara en så lämplig pappa. O du själv kanske också behöver stöd i det här?

    Men du verkar beslutsam o det är bra. Hans skulder o problem är hans ansvar, som han kanske måste fejsa nu.

  • Anonym (soc.)
    Äldre 14 Oct 17:50
    #7

    Nej egentligen kan man inte slänga ut nån hursomhels. Men i realiteten så KAN du rent krasst göra dig av med hans grejer och byta lås när han är ute. Ingen kommer att "göra nåt" åt det,så att du på nåt vis kan råka illa ut Det gäller bara att du har is i magen och envist vidhåller att han inte alls bott där.

  • Anonym (soc.)
    Äldre 14 Oct 17:55
    #8

    Polis kommer ej att hjälpa dig utan behöver avhysningsbeslut från kronofogden. Men om du begär hjälp från fogden tillstår du också att han faktiskt redan bor där och processen blir långdragen. Kan rent av sluta med att han får rätt till bostaden då man bedömer att du har större möjlighet att skaffa ny, än vad han utan inkomst har. Gå den informella vägen med ett par raska vänner och en Låssmed istället.

  • Anonym (pilla­n) Trådstartaren
    Äldre 14 Oct 18:18
    #9

    Lite svårt att få rätt till min bostad e jag bara jag som står på kontraktet vi är särbo igentligen han har egen lägenhet men som sagt blivit av med så tror knappas han kan få min lägenhet när inte han står på kontraktet om han nu stått med så kan d bli så men inte när han inte finna skriven. Sen ingen inkomst. Jo jag måste samla mod känner mig hemsk men jag måste kan inte leva så när han inte med en som inte kan ta ansvar för sin familj å drar in 0 kr han e som en parasit har 2 stor barn som kräver vill ju inte lägga mina pengar på bara mat som kan bli för mycket vi behöver kläder mm. Men men han går ju aldrig ut alltid närheten så ska lösa på något sätt sen var han åker skiter jag i han måste ordna upp saker han kan ju inte ha sitt barn utan ekonomi och bostad.

  • sextio­talist
    Äldre 14 Oct 18:24
    #10

    Kan du "frysa" ut honom. Du har ingen skyldighet att försörja honom. Kan du pausa eventuella abonnemang för internet och tv (ta bort datorer och tv). Bara handla den maten som går åt till middag. Inte tvätta hans kläder etc. Packa ihop hans tillhörigheter i en flyttkartong. Gör det obehagligt för honom att bo hos dig.

    En nödlösning är att be om ett lägenhetsbyte

Svar på tråden hur får jag han till att flytta...