• cimona

    Var hemma med ditt barn

    Något jag retar upp mg på är dessa föräldrar, främst mammor som väljer att lämna sitt barn på förskolan så tidigt som ett år. Varför? Tänker på ni era barn då? Tänker ni på hur det kommer att påverka ert barns välmående. Visst det kanske finns barn som stormtrivs på förskolan men i mer än hälften av fallen trivs inte barnen på förskolan. De grinar och skriker hjärtskärande när mamman går.  De vill vara hemma med sin mamma i en trygg hemmiljö utan skrik och bråk. Hur pedagogiskt är skrik och bråk? Är det inte viktigare att stanna hemma med ditt barn så länge du bara kan? Tids nog kommer de inte vilja vara med dig så mycket. Spar pengar. Laga mat från grunden. Billigt och hälsosammare. Skit i att åka på den där semesterresan. Gå på utflykt i skogen. Tillbringa mer tid med ditt barn. Du kommer tacka dig själv om 15 år. <3

  • Svar på tråden Var hemma med ditt barn
  • Dixie
    cimona skrev 2015-11-04 22:15:43 följande:

    Något jag retar upp mg på är dessa föräldrar, främst mammor som väljer att lämna sitt barn på förskolan så tidigt som ett år.


    du menar att det bara är mammor som lämnar sina barn på förskolan!? medan papporna gröna är hemma i flera år - heller hur menar du? 
  • Ellie

    Även om jag lagar mat från grunden och går på utflykt i skogen kan vi inte leva på 0 kr.

  • Aniiee
    Ellie skrev 2015-11-04 22:20:25 följande:

    Även om jag lagar mat från grunden och går på utflykt i skogen kan vi inte leva på 0 kr.


    Det är nog inte många som kan. Men näsan räckte visst inte så långt på TS....
    Will you be forgiven when the cold grave has come?
  • EnAnonumius

    Åh ytterligare en pretto mamma som skall skrävla om sin egna förträfflighet, om än indirekt.

    Om föräldrarna lämnar sina barn vid så låg ålder som 1år så finns det en anledning att de gör så.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Voodoodoll

    Varför finner du det mer irriterande att mammor väljer att jobba än pappor? Har de inte samma ansvar för sina barn tycker du?

  • TriciaN

    Min son är det absolut inga fel på. Han är en självständig, omtänksam och kärleksfull grabb som nu är 5 år. Har lämnat honom sedan han fyllde 1 år för att kunna jobba då jag va ensam. En föräldrapenning på 7000kr kom jag inte långt med, hans pappa flyttade ut när han va 3 mån pga han misshandlade mig och blev polisanmäld.

  • Liten ekorre

    Något jag retar upp mig på är föräldrar som måste skriva andra på näsan med hur duktiga de tror de är.

    Mitt äldsta barn började förskola när han var ett år och fyra månader. Jag gick ner i arbetstid så jag fick onsdagarna lediga med honom. Mitt yngsta barn tänkte jag ska börja redan när han blir ett år. Då kan jag ta ut 40% föräldrapenning i veckan och därmed gå ner i tid utan att påverka min sgi.

    Jag är övertygad om att de allra flesta föräldrar gör så gott de kan för att barnen ska ha det bra. Jag tror även att föräldrarna är mer kapabla att fatta ett beslut om när det fungerar bäst för deras familj med förskolestart än TS är.

  • Duckan

    Tänker du längre än näsan räcker ts? Alla har inte den ekonomiska möjligheten att vara hemma längre.
    Du har inte fel i ditt påstående att barnen har det bättre  hemma med sina föräldrar, men det betyder inte att de som inte har den möjligheten är sämre.

  • cimona

    Jag menar bara att man kan dra ned på statusprylar för att få vara hemma med sitt barn. Om man är ensam kan man såklart inte göra det. Och ja, det är oftast mammor som lämnar sina barn på dagis. Så långt har vi inte kommit i jämställdheten...

Svar på tråden Var hemma med ditt barn