• Äldre 10 Nov 15:47
    56690 visningar
    24 svar
    24
    56690

    Ni med Amstaff, ärligt nu

    Socialiseringen med lugna stabila och tydliga hundar är vansinnigt viktig redan från tidig ålder har jag förstått men ändå utvecklar många vuxna individer hundaggression främst mot samma kön. Är du beredd att inte kunna ha din hund ihop med andra hundar och ha full kontroll på hunden när det kommer fram lösa hundar så inga olyckor sker har du ju förbrett dig, skulle sen din hund inte bli "hundilsk" så är det ju bara tacka och vara glad.
    Jag gillar rasen mycket men har avstått att köpa en just pga den biten och hälsan. Vill ha en hund som jag kan ha med mig på klubben och i hundsammanhang utan att behöva vara på helspänn. Visst blir hunden mycket till vad man gör den till men instinkt och arv ligger alltid under ytan.

    Anledningen till att det avlas på c-höfter är förmodligen att det finns värre problem i rasen tex allergi, hudproblem tex demodex, ataxi mm och har man då en mentalt bra hund som håller rasstandarden och är fri från övriga sjukdomar så tycker många att det är ok och det är ju ok enl rasklubben.

    Vad är det för egenskaper hos amstaffen du är ute efter som du inte hittar hos andra raser?

  • Äldre 10 Nov 17:06
    #7
    Anonym (Jag) skrev 2015-11-10 16:40:55 följande:

    Har en Amstaff och en Chihuahua. De äter inte upp varandra :)


    Men funkar din hund med nya hundar som den inte känner väldigt väl? Min upplevelse är att amstaffen funkar utmärkt med hundar den vuxit upp med / känner väldigt väl men inte speciellt bra eller inte alls med nyare bekantskaper. Vem är äldst av dina hundar?
Svar på tråden Ni med Amstaff, ärligt nu