Inlägg från: Diazztree |Visa alla inlägg
  • Diazztree

    Ni med Amstaff, ärligt nu

    Söker du en hund att kunna gå i rastis med och träffa mycket andra hundar rekommenderar jag inte en hund av bull och terrier.
    Amstaffen är inte mer aggressiv än någon annan hundras och att amstaffen skulle slåss av agression stämmer inte.
    Man får inte glömma att amstaffen är avlad från pitbullen, även om det är nästan 100 år sedan amstaffen började avlas fram för helt andra ändamål än kamp så kommer gentiken ligga där.
    En "kamphund" är en ras framtagen för att slåss med andra hundar och det är precis lika naturligt för den som om en vallhund att valla, eller en jakthund att jaga.
    Sen självklart pratar vi om individer, det finns alltid undantag och det finns amstaff som aldrig skulle slåss med en annan hund (känner själv en) men min arfarenhetav rasen under 8 år är att OM den börjar slåss med en annan hund så kommer den göra betydligt mer skada än en annan ras och man ska vara medveten om vad man har i kopplet.

    Viktigt att komma igår tycker jag, e hund blir vad du gör den till....en farlig mening... ja, en hund blir mycket vad du gör den till men du kommer aldrig ifrån att den har instinkter och att det finns gener långt tillbaka som du inte kan "uppfostra" bort.

    Jag har just nu en blandras mellan amstaff och pitbull (Härkomst känd dvs stamtavla från pitbullens sida) och hon fungerar ihop med alla våra kompisars hundar. Men efter lång introduktion. Hon är absolut inte aggressiv på något sätt och leker fint med kompisarnas hundar, men om en främmande hund springer fram kommer hon med största sannolikhet att bita, då det ligger närmare i första reaktion än att leka.

    Amstaffen (nu talar jag givetvis om en renrasig sådan och inte grisen i säcken från blocket) är en fantastisk hundras på många sätt. Tycker RAS beskriver temperament väl, en hundras man ska uppforsta med mjuk hand och mjuka betoder då den är fruktansvärt förarvek enligt min åsikt, men det är en terrier så det är ingen lätt match när den kommer i könsmognad, skulle inte säga "ingen första hund" för det beror helt på vad för ambitioner ägaren har. Välj uppfödare med omsorg och kolla noga upp sjukdomar då amtaffen tyvärr har lite hälsoproblem som ex hd/ed, ataxi och allergier.

    Pma gärna om du undrar mer.

Svar på tråden Ni med Amstaff, ärligt nu